Sicomed, actuala Zentiva S.A. in urma finalizarii procesului de integrare a companiei romanesti in cadrul grupului ceh Zentiva, a obtinut in 2005 un profit mai mic comparativ cu anul anterior, desi incasarile din vanzari au crescut.

Potrivit rezultatelor financiare preliminare ale producatorului romanesc de farmaceutice, citate de ReporterGr., Sicomed a obtinut 52,6 milioane de euro din vanzari in anul precedent, ceea ce reprezinta o crestere de 20% comparativ cu 2004. Cu toate acestea, profitul Sicomed a scazut in 2005 cu 4,6 milioane de euro.

Sicomed a fost preluata in septembrie 2005 de catre producatorul ceh Zentiva, valoarea tranzactiei fiind de 85,5 milioane de euro. Zentiva si-a marit apoi participatia in cadrul producatorului autohton pana la 75%, printr-o oferta publica, mutare care a costat producatorul ceh 37,5 milioane de euro.

In ceea ce priveste obiectivele companiei, pe termen scurt Zentiva S.A. are ca obiectiv major modernizarea si extinderea portofoliului de produse, prin lansarea unor marci moderne pe care grupul le comercializeaza cu succes pe alte piete internationale. De asemenea, oficialii companiei se asteapta ca la finalul acestui an compania sa inregistreze profit si sa obtina o reducere a costurilor de cinci milioane de euro.