Afacerile producatorului de sisteme de dale si borduri Elis Pavaje au crescut cu aproape 30% in acest an, de la 53,7 milioane lei in 2010, datorita lucrarilor de montaj si contractelor incheiate pe segmentul infrastructurii sau de retail, iar in 2012 ar putea inregistra un avans de 10%.

"In 2011, Elis Pavaje a inregistrat o crestere de aproape 30% fata de anul precedent. Principalele motoare ale acestui avans sunt contractele cu importante lanturi de retail care au intrat sau si-au extins prezenta in mai multe orase din tara, dar si o serie de proiecte de infrastructura cu finantare europeana, care au continuat si in 2011", a declarat Emil Elisiu Gota, directorul general si actionar al Elis Pavaje, citat de Mediafax.

Printre cele mai importante contracte din acest an se numara livrari pentru stadioanele Cluj Arena si Petrolul Ploiesti, dar si pentru cinci hipermarketuri Kaufland si 14 unitati Lidl.

Gota a adaugat ca pentru 2012 compania isi propune un avans de 10% al rulajului, crestere sustinuta tot de lucrarile din industria de retail si infrastructura.

Compania a realizat in acest an investitii de un milion de euro in modernizarea utilajelor, cresterea capacitatii de productie si diversificarea portofoliului de produse. In cadrul acestui program a fost realizata o noua hala de productie la Alba, pentru produse speciale precum rigole noi, prefabricate speciale pentru infrastructura sau dale pentru terasa.

"In 2012 dorim sa investm in propria statie de betoane care sa alimenteze noua hala, investitie pe care o estimam la aproximativ 600.000 de euro", a spus reprezentantul companiei.

El estimeaza ca in acest an piata pavajelor si a prefabricatelor a crescut cu 10%, la aproximativ 80-90 milioane de euro, iar in 2012 va avea o evolutie similara.

Elis Pavaje are o capacitate de productie de 8.000 de mp pe zi, in cele doua fabrici de la Petresti (judetul Alba) si Stoenesti (judetul Prahova).

Portofoliul companiei include pavaje rezidentiale si industriale, dale pentru terase, rigole, borduri, materiale de rostuit, produse de curatat si intretinere, blocheti industriali, boltari, jardiniere, garduri modulare si alte elemente de beton.

Compania este controlata de Emil Elisiu Gota si Vasile Gota.

Sursa foto: Elis Pavaje


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si