Oficialii societatii portugheze Martifer Invest SRL au hotarat sa suspende activitatea companiei in Romania pe o perioada de trei ani. Actul aditional semnat de cetateanul portughez Carlos Daniel de Abreu e Sousa Cabete Gil, reprezentant al asociatului unic Martifer - Gestao de Investimentos SA, mai arata ca, incepand cu data de 1.01.2006, Joao Miguel Gomes Rodrigues a fost revocat din functia de administrator.

A fost o decizie de management, luata de asociatii Martifer Invest, pentru reprofilarea societatii si restructurarea investitiei, inclusiv prin schimbarea denumirii companiei, a precizat, pentru SFin, Victor Savi, avocat asociat la Pana, Vaida & Partners. Societatea de avocati asigura servicii complete de asistenta legala companiilor din grupul Martifer.
Grupul Martifer este prezent pe piata romaneasca prin patru companii, trei dintre ele incepandu-si activitatea in 2005: Biomart, Agromart si Martifer Energy. Investitorii portughezi au anuntat anul trecut ca intentioneaza sa construiasca in Romania o rafinarie specializata in productia de biodiesel din uleiuri vegetale - utilizand ca materie prima floarea-soarelui si rapita, in conformitate cu standardul european EN 14214. Proiectul, a carui valoare se ridica la 47 milioane de euro, se va realiza pana in 2008.

Anul acesta ar trebui sa-si inceapa activitatea cea de-a patra companie, Martifer Construct, specializata in constructii metalice, prin realizarea unui proiect a carui valoare este de aproximativ 10-15 milioane de euro. Tot in 2006 se preconiza si infiintarea celei de-a cincea companii ce marcheaza prezenta grupului Martifer in Romania: Martifer Invest, care ar fi operat pe piata de real estate si presupunea o investitie totala de 50 milioane euro, etapizata pe cinci ani.

S-a luat hotararea de suspendare temporara, pentru schimbarea profilului companiei si a denumirii acesteia, a adaugat Victor Savi. Nu este vorba de o retragere a grupului de pe piata romaneasca. Toate celelalte societati portugheze functioneaza, doar aceasta a fost suspendata temporar, si numai pentru inceputul acestui an. Urmeaza a fi relansata in cel mult doua luni, a declarat avocatul societatii Pana, Vaida & Partners.

Fondat in 1990, grupul Martifer are o cifra de afaceri de peste 125 milioane euro si 950 de angajati in toata Europa. Activitatea sa se desfasoara in Portugalia, Spania, Germania, Cehia, Polonia, Slovacia si Romania, acoperind o varietate de domenii, printre care constructii metalice, producerea de energie si servicii imobiliare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri