Vanzarile de medicamente pentru segmentul cardiovascular reprezinta 25-30% din valoarea medicamentelor comercializate anual de producatorul clujean Terapia Ranbaxy, potrivit oficialilor companiei.
Cu alte cuvinte, medicamentele pentru tratarea bolilor inimii au un aport de peste 30 de milioane de euro (circa 125 mil. lei) la cifra de afaceri a Terapia Ranbaxy.

Compania clujeana estimeaza totodata ca una din sase cutii vandute pe segmentul cardiovascular apartine portofoliului Terapia Ranbaxy. Producatorul clujean a lansat, de curand, un nou medicamente pentru controlul hipertensiunii arteriale – Sevikar, produs original care costa intre 95 si 100 de lei, in functie de concentratie.

Terapia Ranbaxy apreciaza ca hipertensiunea arteriala reprezinta o problema majora de sanatate publica in Romania in conditiile in care 40% din populatia adulta sufera de aceasta afectiune.

In 2011, piata medicamentelor din Romania a atins valoarea de 2,55 miliarde de euro (circa 10,8 mld. lei), in crestere cu peste 12% fata de 2010, conform companiei de cercetare si analiza de piata Cegedim.

Tot anul trecut, piata medicamentelor antihipertensive (cuprinse in aria cardiovasculara) s-a ridicat la 195 milioane euro, inregistrand un avans de 11,6% comparativ cu anul precedent, potrivit datelor Terapia Ranbaxy.

In 2011, producatorul de medicamente a obtinut vanzari de aproape 400 mil. lei si o cota de piata de 3,7%, potrivit Cegedim.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri