Companiile Bunge si Prio Foods au anuntat luni incheierea unui parteneriat privind integrarea capacitatilor de procesare a semintelor oleaginoase detinute de cele doua companii in Romania, scrie Mediafax.

"Noua entitate se va numi Bunge Prio Coöperatief U.A. si va ingloba, din partea Bunge, fabrica de ulei vegetal din Buzau si divizia de imbuteliere, iar din partea Prio fabrica de biodiesel si cea de ulei vegetal recent construita langa localitatea Lehliu Gara", se arata intr-un comunicat al Bunge.

Compania nu a precizat termenii financiari ai acordului.

"Acest acord ne permite sa ne continuam dezvoltarea afacerii de export si productie pe care o avem in regiune si care joaca un rol din ce in ce mai important in viitorul afacerilor agricole globale. De asemenea, noul parteneriat ii va ajuta pe fermierii locali si va contribui la dezvoltarea agriculturii din Romania, inlesnind accesul la pietele internationale", a declarat Tommy Jensen, directorul executiv al Bunge EMEA.

Ziarul Financiar a anuntat in luna martie ca grupul american Bunge, care produce in Romania ulei de floarea-soarelui sub mai multe branduri, este in negocieri avansate pentru preluarea fabricii de ulei vegetal detinuta Prio Foods, parte a grupului portughez Martifer, la Lehliu Gara, judetul Calarasi.

Fabrica de la Lehliu a fost deschisa in 2011, in urma unei investitii de 93 de milioane de euro. Bunge are la randul sau o fabrica de ulei la Buzau, unitate preluata in 2007 de la Agricover.

Bunge este unul dintre cele mai mari grupuri din domeniul agroalimentar, operand in aproape 40 de tari, cu peste 35.000 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Senat: Scutiri de chirie pentru spațiile unde nu se mai desfășoară activitate
Setari Cookie-uri