Lafarge Romania, filiala locala a unuia din cei mai importanti producatori de ciment la nivel mondial, a inaugurat platforma de receptie, procesare, depozitare temporara si transfer de deseuri solide in cadrul fabricii de ciment din Hoghiz, o investitie care s-a ridicat la circa 3 milioane de euro.
Valoarea totala a investitiei realizate pentru marirea si optimizarea capacitatii de co-procesare a deseurilor este de 13,7 milioane lei (3 mil. euro), suma fiind finantata integral din resursele Lafarge Romania si finalizata in mai putin de un an.

Activitatea de co-procesare a deseurilor a inceput, in cadrul fabricilor Lafarge din Romania, inca din anul 2002 si a continuat sa se dezvolte cu cresterea progresiva a cantitatilor anuale de deseuri co-procesate si a ratei de substitutie a combustibililor traditionali cu combustibili alternativi si a materiilor prime traditionale cu materii prime alternative.

„Principalele avantaje ale co-procesarii deseurilor in fabricile de ciment sunt: reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, conservarea resurselor naturale neregenerabile, diminuarea riscurilor de mediu prin reducerea cantitatii de deseuri destinate depozitarii si implicit evitarea supra - aglomerarii in depozitele controlate. Eforturile sunt continuate si indreptate spre dezvoltarea economiei circulare prin eficientizarea investitiilor realizate, sustinerea si contributia activa la dezvoltarea pietei deseurilor din Romania”, declara Monica Tudor, industrial ecology managing director in cadrul ECO GEST S.A.

Investitia realizata in cadrul fabricii Lafarge din Hoghiz face parte din angajamentul public asumat de Lafarge de a-si reduce emisiile globale nete pe tona de ciment cu 33% intre 1990 si 2020.

Principalii concurenti ai LaFarge pe piata locala sunt HeidelbergCement (CarpatCement) si Holcim.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri