Cris-Tim intra oficial pe piata lactatelor cu gama Mandruta

Cris-Tim, liderul pietei de mezeluri din Romania, companie controlata de Radu Timis (foto) si-a largit sfera de activitate intrand si pe piata lactatelor, prin inaugurarea EcoFerm si lansarea gamei de lactate Mandruta.

Produsele lactate Mandruta se vor obtine exclusiv din lapte de la ferma EcoFerm infiintata de Cris-Tim in judetul Prahova.

EcoFerm este o ferma de crestere a animalelor (570 capete bovine Montbeliarde) si producere de cereale si furaje (800 ha teren agricol), fondata in 2002, care se afla in plin proces de certificare eco. In ultimul an, Cris-Tim a investit circa 1,5 mil. euro in ferma din judetul Prahova pentru a putea produce aici si gama de lactate.

Astfel, in urma unei investitii de 675.000 de euro, anul trecut, Cris-Tim a inceput constructia unui nou grajd la ferma din judetul Prahova si a achizitionat noi tehnologii pentru ferma, in valoare de 155.000 euro.

Tot in cursul anului 2012, in urma unei infuzii de capital de 720.000 euro s-a finalizat si construirea fabricii de procesare a laptelui - unitate la standarde europene - ce permite transferul direct al laptelui de la ferma in tancurile de procesare.

Produsele Mandruta se obtin exclusiv din lapte de la ferma infiintata de Cris-Tim. Pentru inceput, gama cuprinde lapte proaspat, lapte batut, sana, iaurt si smantana, urmand sa se extinda ulterior si cu alte produse.

Piata lactatelor din Romania este dominata de Danone.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri