Citeste si

Firmele straine au acordat subsidiarelor din Romania imprumuturi de 729 milioane euro in primul trimestru, ceea ce reprezinta 42% din volumul investitiilor straine directe atrase in primele trei luni, de 1,72 miliarde de euro, a anuntat vineri Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS).

Nivelul investitiilor straine directe a crescut in primul trimestru al acestui an cu 128% fata de perioada similara a anului 2005, cand s-a inregistrat un aflux de capital strain de 754 milioane euro, potrivit unui comunicat al ARIS.

Valoarea profitului reinvestit al companiilor straine a fost de 534 milioane euro, reprezentand circa 31% din totalul investitiilor straine directe din primul trimestru, in timp ce participatiile la capital au fost de 457 milioane euro, reprezentand 27%. Investitiile straine directe au acoperit integral deficitul de cont curent, care a ajuns in primele trei luni la 1,564 miliarde de euro, in crestere cu 59,6%, potrivit datelor publicate recent de Banca Nationala a Romaniei.

Piata auto din Romania atinge...

Piata auto din Romania atinge un nou maxim din ultimii 10 ani

18 Oct 2018   Auto

Pentru acest an, autoritatile au previzionat un nivel al investitiilor straine directe de 6-7 miliarde de euro.