Toshiba investeste milioane de euro in parcuri solare langa un oras mare din Romania

Compania Toshiba Transmission and Distribution, subsidiara a corporatiei japoneze Toshiba, construieste in judetul Brasov doua parcuri de productie a energiei din surse fotovoltaice in pentru firma Energreen Investment Europe din Luxemburg.

Investitia in constructia celor doua parcuri fotovoltaice se ridica la aproximativ 37 milioane de euro, iar proiectele sunt derulate prin intermediul firmelor Elisolar si Vis Solaris, ambele controlate de Energreen Investment Group.

Elisolar are in constructie un parc solar de circa 5 MW in localitatea Halchiu, judetul Brasov, iar firma Vis Solaris are in derulare un proiect fotovoltaic de 17 MW in Hoghiz, acelasi judet.

"Toshiba este antreprenorul lucrarilor. Speram ca parcul fotovoltaic de la Halchiu sa fie finalizat pana la sfarsitul acestui an", a declarat, potrivit Mediafax, Cristian Blaj, administratorul Elisolar.

Compania Toshiba Transmission and Distribution furnizeaza echipamente pentru distributia electricitatii pentru fabrici, ansambluri rezidentiale si unitati de productie a energiei.

Citeste si:
Toshiba obtine peste 18 miliarde dolari din vanzarea unei divizii
Toshiba obtine peste 18...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Principalul actionar al Energreen Investment Group este firma americana de servicii financiare Clarion.

In prezent, in Romania exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 410 MW.

Statul sprijina productia de energie verde prin sistemul certificatelor vezi. Fiecare producator primeste gratuit de la Transelectrica un anumit numar de certificate verzi pentru energia pe care o produce si o livreaza in retea.

Mai departe, producatorii vand aceste certificate verzi catre furnizori, care sunt obligati prin lege sa le cumpere, scopul fiind ca o anumita parte din consumul final de energie sa fie asigurata de sursele regenerabile. Furnizorii isi recupereaza costurile cu achizitia certificatelor verzi prin includerea in tarife a acestor cheltuieli.

Citeste si:
Alegeri locale 2020: Cu buletinul la cârciumă: 100 de brașoveni nu...
Alegeri locale 2020: Cu...

Guvernul a hotarat insa, in luna iunie, sa reduca sprijinul acordat prin sistemul de certificate verzi pentru productia de energie din surse regenerabile. Decizia a fost criticata de companii si de asociatiile producatorilor de energie verde, dar investitiile in astfel de proiecte continua.

Romania, pe picior de egalitate cu SUA la capacitatea eoliana nou instalata. Se formeaza o noua bula speculativa?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri