Zacamantul a fost descoperit in perimetrul VIII Urziceni Est, prin saparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adancime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la cca. 7 – 12 km distanta de zacaminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani.

Estimarile obtinute din testele de productie efectuate la cele doua straturi geologice indica o productie potentiala pe sonda de 1.200 – 2.100 bep/zi.

"Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani in zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investitiilor pentru explorare postprivatizare. Este important sa continuam activitatea de explorare, in conditiile in care 90% din zacamintele pe care le operam sunt mature si au atins varful de productie cu multi ani in urma. In prezent, furnizam circa 40% din necesarul de titei si gaze al Romaniei", declara Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare si Productie.

Investitiile de explorare pentru gasirea acestui zacamant de gaze si titei in judetul Buzau se ridica la 5 milioane de euro. In perioada urmatoare, cele doua companii vor continua testele pentru a determina potentialul de productie al descoperirii si vor realiza campanii de achizitie de date seismice in regiune.

Preturile la gaze si...
Citeste si: Romanii vor plati la fel pe gaze si electricitate

Descoperirea a fost facuta in cadrul parteneriatului de explorare onshore incheiat in 2010 de OMV Petrom si Hunt Oil. Parteneriatul vizeaza explorarea a doua blocuri onshore: I Adjud si VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.