Compania de recrutare Gi Group Romania estimeaza ca anul acesta va atinge pragul de 100 milioane de lei (22,5 milioane de euro) in ceea ce priveste cifra de afaceri si isi va dubla numarul de angajati temporari, la 4.500 de persoane, datorita cresterii numarului companiilor care angajeaza.

Gi Group Romania, companie axata pe plasarea de angajati in regim de munca temporara, a avut anul o cifra de afaceri de 52 milioane de lei si un varf de activitate de 2.600 de angajati.

"Cand am preluat compania, in iunie 2013, aveam un numar de 703 angajati temporari, iar in prezent avem aproximativ 4.000 de persoane si, cel mai probabil, vom incheia anul cu 4.500 de angajati temporari. Avem o echipa sudata si ne-a ajutat si conjunctura, multe companii cautand multi oameni in aceasta perioada", a spus Felix Toma, country manager in cadrul companiei.

Potrivit acestuia, cei mai multi angajati in regim temporar sunt cautati de companiile cu activitate in domeniul producerii de componente auto.

"In prezent, munca temporara genereaza 98% din businessul Gi Group in Romania. In 2014, am avut o cifra de afaceri de 52 milioane de lei, iar pentru anul acesta estimez afaceri in valoare de 100 milioane de lei", a aratat Toma.

De asemenea, managerul isi propune sa nu mai aiba pierderi in acest an.

Relocarea, cuvantul cheie in recrutare

Cum majoritatea companiilor care angajeaza muncitori necalificati sunt situate in vestul tarii, agentii de munca temporara sunt in situatia de a aduce angajati si de la cateva sute de kilometri distanta.

"In zona de vest somajul este foarte scazut, iar cei care nu muncesc, nu o fac pentru ca nu vor. (...) Asa ca suntem in situatia de a reloca oameni din Moldova si Muntenia, de la 100 sau 200 de kilometri. Toti angajatorii le ofera transport o data la doua luni, cazare in pensiuni si hoteluri, doua sau trei mese pe zi, plus tichete de masa", explica managerul Gi Group.

Compania Gi Group are 1.300 de angajati relocati.

Salariile pentru angajati necalificati, dar care se califica la locul de munca, incep de la 1.000 de lei pe luna si pot urca pana la peste 2.000 de lei, in functie de numarul de ore suplimentare lucrate.

Nu este un salariu mare, dar nici un salariu mic

El a aratat ca una dintre probleme relocarii angajatilor este abandonarea misiunilor.

"In general, angajatii sunt seriosi, insa se intampla si ca dupa week-end sa se mai intoarca la munca 80 din 200. Statistic, 65-70% dintre angajatii relocati isi duc misiunea pana la capat, iar misiunile dureaza in general 3-6 luni", a mai spus Felix Toma.

El a aratat ca un angajat temporar poate avea misiuni pe intreg anul, fara sa aiba perioade in care sa stea acasa.

Diferenta intre generatii isi spune cuvantul

Referindu-se la seriozitatea angajatilor la locul de munca, Felix Toma a dat exemplul a doua persoane angajate intr-o companie producatoare de componente auto in acelasi timp. El a aratat cum unul dintre angajati, un barbat de 37 de ani, care a lucrat 10 ani in Italia, se plange de salariu, insa merge la serviciu, in timp ce un tanar de 20 de ani, sustinut financiar de parintii aflati la munca in afara tarii, a demisionat dupa doar doua saptamani.

"Aici se poate observa diferenta dintre generatii, primul comenteaza, dar merge la serviciu, al doilea schimba 10 joburi, pentru ca nu stie ce vrea, nefiind niciodata nevoit sa isi castige bani. Asadar, asta este mentalitatea oamenilor care nu vor sa mearga la job", povesteste managerul.

Un numar de aproximativ 50.000 de persoane sunt angajate in regim de munca temporara in Romania.

Gi Group Romania ofera servicii de munca temporara si permanenta prin divizia Gi Group, recrutare si selectie prin divizia Barnett McCall si salarizare, administrare si consultanta in Dreptul Muncii prin divizia ePayPoint. Incepand din 2013, Gi Group Romania furnizeaza servicii de coaching si training in parteneriat cu Erickson International.

Intre principalele companii cu activitate in piata de recrutare se mai numara Adecco, Lugera, ManpowerGroup Romania, APT Resources & Services si Agentia Professional.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri