Carpatair a semnat cu Saab Aerotech un nou acord, pe termen de cinci ani, pentru furnizarea de piese de schimb pentru aeronavele Saab 340 si Saab 2000, informeaza un comunicat remis Agentiei Rompres.

Contractul este estimat la circa 20 milioane dolari, cu o solutie flexibila de suport pentru necesitatile clientului. Noul acord acopera flota de Saab 2000, cu o extensie pe termen de cinci ani, fiind in vigoare pana in anul 2011, in timp ce contractul pentru Saab 340 se intinde pana in martie 2008.

"A trebuit sa ne asiguram livrarea de piese de schimb pentru cele 12 turbopropulsoare pe perioada viitorilor cinci ani si suntem convinsi ca solutia furnizata de Saab va fi benefica pentru operatiunile noastre de mentenanta, oferind accesul permanent la baza de piese de schimb a Saab. Angajamentul nostru comun este de a face ca acest program sa functioneze mai bine prin dezvoltarea sa continua. Trebuie sa ne asiguram de acest lucru pentru aeronavele de care dispunem in prezent, precum si pentru viitoarele Saab 2000 care vor intra in dotarea noastra", a declarat vicepresedintele Carpatair, Valeriu Harcovei.

In cei sapte ani de cand a fost infiintata, Carpatair a extins, in mod constant, numarul destinatiilor sale si frecventele zborurilor oferite clientilor sai. Astfel, in 2006 Carpatair a devenit cel mai mare operator de aeronave SAAB 2000 din lume. Intreaga flota a Carpatair este compusa din 12 SAAB 2000, 2 SAAB 340 si 2 Fokker 100.

Saab Aerotech ocupa o pozitie de lider in domeniul solutiilor integrate de suport, furnizand o gama larga de servicii si de produse pentru suportul eficient din punctul de vedere al costurilor pe intreaga perioada de exploatare a echipamentelor livrate clientilor sai, a sistemelor si platformelor. Saab este unul dintre liderii pe plan mondial in domeniul tehnologiilor de varf, principalele sale operatiuni concentrandu-se pe aparare, aviatie si spatiu.


Mai multe articole din sectiunea Companii »