Presedintele Frantei, Francois Hollande, a participat marti la inaugurarea noii fabrici de Airbus Helicopters din Brasov, acesta transmitandu-i premierului premierului Dacian Ciolos ca ar fi fericit daca primele comenzi de elicoptere ar veni chiar din partea statului roman.

“Fabrica de la Brasov este un proiect de anvergura, in valoare de peste 50 mil. euro, la care a participat si statul roman si care are un potential semnificativ in privinta vanzarilor. Bineinteles, daca Romania ar incepe prin a cumpara elicoptere am fi mandri si fericiti. Am vrea ca primul elicopter produs aici sa aiba nume romanesc. Am dorit de asemenea ca mai multe intreprinderi franceze sa se implice in filiera aeronautica pe care o consolidam la nivel european”, a declarat Francois Hollande.

Oficialul francez a mai afirmat ca noua fabrica ”este un proiect de dimensiune europeana, deoarece are si vocatia sa consolideze industria apararii in Europa”.

”Este ceea ce dorim sa facem si ceea ce doresc sa propun peste cateva zile la summitul de la Bratislava - trebuie sa avem o cooperare in ceea ce priveste sistemul de aparare pentru a putea da Europei conditiile ca sa aiba o politica europeana de aparare”, a precizat Hollande.

La randul sau, premierul Dacian Ciolos a mentionat ca Romania analizeaza posibilitatea achizitionarii unor elicoptere produse la fabrica Airbus Helicopters.

“Analizam cu atentie aceasta oferta, un avantaj fiind faptul ca se ofera mentenanta aici, in Romania. Sper ca asa cum Dacia – Renault a dovedit competitivitate pe piata si acest produs sa isi dovedeasca competitivitatea si sa mergem impreuna sa construim pentru piata internationala, mai ales cea de interventii umanitare”, a declarat Dacian Ciolos, de asemenea prezent la inaugurarea fabricii.

Noua fabrica Airbus Helicopters este situata la Ghimbav, judetul Brasov, pe un teren pus la dispozitie de catre IAR Brasov. Potrivit oficialilor companiei, investitiile totale in noua fabrica de 10.000 de mentri patrati ajung la 52 mil. euro. In fabrica se va construi modelul H215, primul elicopter fiind asteptat sa iasa de pe liniile de productie din Brasov in 2018. Airbus H215 are o capacitate de 22 de pasageri si doi piloti, o viteza maxima de 262 km/h si poate zbura o distanta de 866km fara sa alimenteze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri