Rezultatele preliminare ale companiei farmaceutice Remedia Deva (RMAH) pentru anul 2017 indica o cifra de afaceri de 351,2 milioane lei, in crestere cu aproape 40% fata de anul precedent, si un profit de 3 ori mai mare. Avand in vedere piata de medicamente si produse farmaceutice de peste 3 miliarde euro in 2017, compania estimeaza ca a inregistrat o cota de piata de aproximativ 2,5%.

Politica companiei de distributie a avut ca principal focus in anul 2017 construirea unei echipe de vanzari, care a reusit sa realizeze o crestere de 39% a vanzarilor de marfuri. Totodata, compania si-a dublat numarul de clienti facturati.

In 2016, Remedia Deva inregistra un profit repartizabil de 1,2 milioane lei, iar pentru anul trecut a fost inregistrat un profit de 3 ori mai mare, respectiv 3,8 milioane lei.

“In cursul anului 2017 companiile Farmaceutica REMEDIA S.A. si Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics S.R.L nu au participat la fuziuni. In aceeasi perioada, cele doua societati nu au instrainat active de valori semnificative (cladiri, terenuri, actiuni, etc). Au fost vandute doua licente de farmacii (din Cluj Napoca si Tg. Mures) si au fost inchise farmacia din Valea Lunga (judetul Alba), oficina de la Ciofliceni (judetul Ilfov) si cele doua drogherii din Deva, unde conditiile de locare si nivelul chiriilor nu ofereau perspective de dezvoltare eficienta a operatiunilor”, se arata in raportul anual preliminar consolidat al companiei, publicat pe BVB.

Farmaceutica Remedia are in acest moment o capitalizare de 40,1 milioane lei si un numar total de actiuni de 106 milioane. Actionarul majoritar al companiei este Tarus Valentin-Norbert cu 66,5% actiuni, Pavel Ionica-Mirela avand 18,2% actiuni, iar alti actionari detin 15,2%.

Te invitam la HealthCare Trends, eveniment wall-street.ro, sa afli mai multe despre tendintele din piata farmaceutica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri