Actionarii Transelectrica vor analiza, la 15 decembrie, intentia conducerii companiei de a majora capitalul social cu 52.760 lei (15.031 euro), de la 732,97 milioane lei pana la 733,031 milioane lei, a anuntat, marti, un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Majorarea de capital se va face prin emiterea unui numar de 5.276 de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei. Suma reprezinta valoarea terenurilor pentru care au fost eliberate certificate de atestare a dreptului de proprietate. Actiunile emise in cadrul majorarii urmeaza sa fie atribuite Ministerului Economiei si Comertului (MEC), se mentioneaza in comunicat.

In cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA), se va analiza infiintarea unui punct de lucru in cladirea Millenium Business Center.

Tot in data de 15 decembrie va avea loc si adunarea generala ordinara a actionarilor in care va fi discutata alegerea lui George Madalin Bors ca membru in Consiliul de Administratie al companiei, in locul lui Florin Badea.

Coducerea companiei Transelectrica va prezenta bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2007 si raportul privind rezultatele economico-financiare la 30 septembrie 2006.

Actionarii companiei vor analiza si intentia companiei de a vinde, cu plata integrala, a unor locuinte de serviciu din aptrimoniul companiei catre chiriasii care le ocupa, acestia fiind salariati ai filialelor companiei din Pitesti si Cluj si membrii in executivul companiei.

Tot in adunarea generala se va analiza si mandatarea reprezinetantilor Transelectrica in consiliile de administratie ale OPCOM, Smart, Teletrans, Formenerg si Icemenerg, pentru aprobarea deciziilor discutate in adunarile generale ale respectivelor companii.

La adunarile generale pot participa toate persoanele care detin titluri Transelectrica la data de 30 noiembrie, se specifica in comunicatul companiei.

Actiunile companiei Transelectrica se tranzactioneaza incepand din 29 august la prima categorie a BVB. Capitalul social al companiei este aproximativ 732,97 milioane de lei, divizat in aproximativ 73,29 milioane de actiuni. Statul detine 76,5% din capitalul social al companiei, restul de 13,5% fiind detinut de Fondul Proprietatea.

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica estimeaza, pentru sfarsitul anului 2006, un profit brut neconsolidat de 200 milioane lei (56,6 milioane euro) si o cifra de afaceri de 2,38 miliarde lei (674 milioane euro)




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri