Romania creste pe harta globala a tehnologiei. Compania de robotica software UiPath a devenit primul “unicorn” romanesc la inceputul lunii martie 2018, dupa ce, in decembrie 2017, compania de securitate cibernetica Bitdefender era evaluata la 600 milioane de dolari, in urma achizitiei unui pachet de aprox. 30% din actiuni de catre Vitruvian Partners. Financial Times si TechCrunch urmaresc deja fenomenul.

La reuniunea din acest an a Forumului Economic Mondial de la Davos, liderii globali au punctat ca tehnologia si globalizarea sunt fortele care cer regandirea atentiei traditionale pe care tarile o dau cresterii Produsului Intern Brut. “In viitor, nu vor mai exista “made in China”, “made in the United States” sau “made in Peru”. Totul va fi fabricat pe internet”, spunea Jack Ma, presedintele executiv al Alibaba, la Davos. Asta pentru ca tehnologia schimba felul cum sunt produse anumite bunuri sau cum sunt livrate anumite servicii si pentru ca schimba modul in care oamenii lucreaza si insasi definitia conceptului de munca.

In multe industrii si tari, cele mai cautate joburi si specializari nici nu existau acum cinci sau zece ani, iar futurologii prevad ca, mai repede decat ne asteptam, consilierul genetic, ghidul pentru tururi in spatiu, ofiterul de sustenabilitate sau specialistul Sarbanes-Oxley vor inlocui joburile clasice precum curierul, soferul, casierul sau agentul de vanzari. Studiul Forumului Economic Mondial despre Viitorul Locurilor de Munca prevede deja ca 65% din copiii care au inceput scoala in 2016 vor ajunge sa faca o munca inca neinventata.

Tehnologiile de care auzeam acum cativa ani si pe care le consideram de domeniul SF sunt astazi realitati care deja influenteaza rezultatele companiilor si vor cerne campionii viitorului.

Pe 16 martie, la a saptea editie a Romanian Business Leaders (RBL) Summit, peste 250 de antreprenori si sefi de companii din Romania vor discuta aplicat despre cum noile tehnologii creeaza spatii de valoare pentru afacerile pe care le conduc. Dezbaterea va fi moderata de Sergiu Negut (Business Angel si Co-decan MSM, membru in board-ul RBL) si va fi pornita alaturi de Dr. Howard NEWTON (Director al Laboratorului de Inteligenta Sintetica la MIT), unul dintre cei mai renumiti experti in identificarea si securizarea investitiilor in tehnologii emergente pentru guverne si companii multinationale. In panel i se vor alatura Kalman TIBOLDI (Chief Business Innovation Officer TVH Group, Belgia), Elisabeta MORARU (Country Business Development Manager la Google), Teodor BLIDARUS (Presedinte ANIS, Managing Partner Softelligence Romania) si Aurelia COSTACHE (Lider Departamentul de Advisory al EY Romania, Lider CSE pentru RPA). Detalii complete despre RBL Summit pe www.summit.rbls.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri