Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii (FSPC) nu doreste privatizarea Postei Romane, pentru ca nu vrea ca statul sa vanda pe bani putini ce are mai bun in tara, a declarat liderul sindical Matei Bratianu citat de NewsIn.
"Statul roman este sarac si milog si vrea sa primeasca bani de la Uniunea Europeana. Posta Romana este prea saraca, in comparatie cu companiile postale din statele europene si angajatii romani vor lupta, ca aceasta sa se privatizeze, dupa ce tari bogate, precum Marea Britanie, Suedia sau Italia isi vor privatiza serviciile postale", a spus Matei Bratianu.

Liderul sindical a mai precizat ca statul roman "s-a invatat sa vanda pe nimic tot ceea ce are mai bun in tara". Acesta a mai spus ca nu vrea ca statele europene sa invete din greselile pe care le face Romania cu privatizarile, ci vrea ca Romania sa invete din experienta tarilor bogate.

Bratianu a mai adaugat ca pentru reorganizarea Postei Romane exista doua solutii si anume angajarea de personal , care sa mai preia din munca impovaratoare pe care lucratorii postali trebuie sa o faca si majorarea salariilor pentru atragerea de noi lucratori.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a cerut, marti, intrunirea si avizul Comisiei de la Cotroceni pentru inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru al economiei, Codrut Seres, si a ministrului comunicatiilor, Zsolt Nagy, in dosarul privatizarilor startegice.

Ministrul Zsolt Nagy este banuit ca ar fi incuvintat scurgerile unor informatii secrete catre reteaua de spionaj a lui Stamen Stantchev. Este vorba despre informatii care ar fi favorizat castigarea unor licitatii pentru consultanta sau privatizarea unor societati - Radiocomunicatii SA, Posta Romana si Romtelecom.

Consultanta pentru listarea la bursa a 45,99 la suta din actiunile Romtelecom, ce se va efectua in septembrie - octombrie 2007, a fost castigata de Credit Suisse First Boston. Firma va primi 1,22 la suta din valoarea actiunilor listate, plus TVA si taxe, ceea ce inseamna 1,45 la suta din valoarea listarii estimate la aproximativ un miliard de euro pe care-i va obtine statul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri