Conducerea companiei Electroaparataj va cere avizul actionarilor pentru reducerea capitalului social de la 14,052 milioane lei (4,15 milioane euro), pana la 6,461 milioane lei (1,91 milioane euro), ca urmare a divizarii societatii, a informat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Reducerea capitalului se va face prin anularea a 75,91 milioane de actiuni cu valoare nominala de 0,10 lei, se mentioneaza in comunicat. La adunarea generala programata pentru data de 22 ianuarie 2007, pot participa toti cei care detin actiuni Electroaparataj la data de 17 ianuarie.

Actionarii companiei vor analiza si proiectul de divizare al companiei precum si actele constitutive, denumirile si sediile noilor companii formate. in cadrul adunarii generale va fi prezentat si raportul Consiliului de Administratie cu privire la actionarii care nu au fost de acord cu divizarea companiei.

Potrivit proiectului de divizare, din Electroaparataj Bucuresti (ELJ) se vor desprinde trei societati.

Astfel, Electroaparataj Vatra SA va avea un capital social de 6,21 milioane lei, Electroaparataj Real Estate va avea un capital social de 445.000 lei, iar Electroaparataj Paltforma Titu va dispune de un capital social de 935.000 lei.

"Cele trei societati fac parte din a doua etapa a programului de divizare conceput de conducerea societatii Electroaparataj", a declarat pentru NewsIn, Bogdan Nisipeanu, directorul general al companiei.

In prima etapa, compania a fost divizata deja in trei societati distincte: Electroaparataj SA, ELJ Proprietati SA, care are un capital social de 200.000 lei si Quicktest Laboratories SA, cu un capital social de 100.000 lei, decizia fiind adoptata in adunarea generala din data de 5 aprilie 2006.

"Putem spune ca in acest an din conglomeratul care era pana acum Electroaprataj au rezultat sase societati. Nu este o metoda pe care am invetat-o noi ci am copiat modelele straine pentru o mai buna gestionare a afacerilor. Aceste divizari ne permit sa ne concentram mai bine asupra productiei", a mai spus Nisipeanu.

Actionarii companiei Electroaparataj Bucuresti au decis la sfarsitul lunii august majorarea capitalului social al producatorului de aparatura casnica, cu suma de 33 milioane lei (9,34 milioane euro). Majorarea capitalului de la 14,85 milioane lei la 47,52 milioane lei va fi efectuata prim emiterea unui numar de 330 milioane de actiuni noi cu o valoare nominala de 0,1 lei, se mentioneaza intr-un comunicat al companiei.

"Acesta majorare de capital va fi efectuata in decurs de un an de zile de la data adoptarii ei in adgunarea generala", a adaugat Nisipeanu.

La sfarsitul lunii iunie, actionarii companiei au aprobat cu majoritate de voturi propunerea Consiliului de Administratie de contractare a unor credite in valoare de sapte milioane de euro. Din acesta suma, patru milioane de euro vor fi investite in societatea mixta Electroaparataj - Low Cost Technology. Restul de trei milioane de euro vor fi folosite pentru sustinerea cheltuielilor de relocare a activitatilor de productie in alte locatii.

in primele noua luni Electroaprataj a afisat un profit net de 1,62 milioane lei, de 33 de ori mai mare decat cel obtinut in aceeasi perioada a anului 2005, cand a fost de 33.177 lei.

Dupa primele noua luni ale anului, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 20%, pana la 56,35 milioane lei, de la 46,74 milioane lei afisati pentru intervalul similar din 2005.

Electroaparataj a obtinut, in trimestrul al treilea, un profit dupa impozitare de 896.710 lei, cu 95% mai mare decat profitul net de 445.316 obtinut in aceeasi perioada a anului 2005. Cifra de afaceri a trimestrului al treilea, 15,93 milioane lei a fost apropiata de cea din perioada similara din 2005, de 15,87 milioane lei.

Compania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 65 de milioane de lei noi (17 milioane de euro) si un profit de 2,12 milioane lei. Actionarul majoritar este fondul de investitii Broadhurst cu o detinere de peste 84,74% din titlurile companiei. Capitalul social al companiei este de 14,052 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri