Concurenta a sanctionat societatea bucuresteana Comnord cu o amenda de 500.000 lei pentru ca a modificat statutul si a obiectul de activitate al companiei Girueta din Jilava, inainte ca operatiunea de preluare sa fie autorizata de Consiliu, a comunicat miercuri institutia.

Comnord, societatea care a achizitionat Girueta, a luat o serie de masuri, interzise de Legea concurentei, inainte sa obtina deciza Consiliului privind operatiunea de concentrare economica realizata prin schimbarea controlului asupra companiei Girueta din Jilava, se mentioneaza in comunicatul transmis de Consiliului Concurentei.

Masurile de modificare a statutului si obiectului principal de activitate al societatii Girueta si de numire a noi membrii in Consiliul de Adminsitratie au stat la baza deciziei Consiliului Concurentei. Comnord a mai incalcat legea pentru ca a vandut active si a restructurat activitatea companiei achizitionate.

Legea stabileste ca este interzisa punerea in aplicare a unei operatiuni de concentrare economica pana la emiterea de catre Consiliul Concurentei a unei decizii cu privire la aceasta operatiune, se mentioneaza in comunicat. Consiliul Concurentei a declansat o investigatie din oficiu care analizeaza o posibila incalcare a Legii concurentei de catre compania bucuresteana.

Girueta Jilava este specializata in fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulat si are un capital social de 5,9 milioane lei.

Comnord este specializata in constructia de cladiri si lucrari de geniu civil si are un capital social de patru milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri