Fortech, una dintre cele mai mari companii de software outsourcing din Transilvania, s-a alaturat campaniei Beard Brothers 1.12 Wheels for Life. Compania a acordat o sponsorizare de 15.000 de euro si a inceput o campanie interna de strangere de fonduri prin care s-au mobilizat inca 5.000 de euro.

Fortech a decis sa se alature non-conformistilor de la Beard Brothers in demersul lor de a cumpara o ambulanta pentru SMURD. Daca pentru Beard Brothers este una din cele mai curajoase actiuni de strangere de fonduri, pentru Fortech este prima initiativa majora de implicare colectiva. Campania interna a reusit sa mobilizeze de la angajatii si colaboratorii Fortech din cele trei centre operationale (Cluj, Iasi si Oradea) o treime din suma deja donata de firma.

In luna decembrie Fortech implineste 15 ani de existenta, 15 ani in care ne-am maturizat si am crescut impreuna cu comunitatea. Este un moment special pe care am dorit sa-l marcam prin sustinerea unei cauze care aduce o schimbare semnificativa si are un impact puternic asupra intregii comunitati. Ne-am solidarizat cu cei de la Beard Brothers pentru ca apreciem munca echipei SMURD si dedicarea cu care isi fac meseria. Industria IT este un mediu privilegiat si constientizam ca si prin colaborarea cu organizatii non-profit vizionare putem sa influentam prezentul si viitorul. Cu cei de la SMURD Cluj suntem in al doilea an de parteneriat. Anul acesta am organizat o serie de cursuri interne de prim ajutor pentru angajatii si colaboratorii Fortech, respectiv in ultimii doi ani am sustinut Tabara Nationala de Medicina de Urgenta. Acestea sunt doar o parte dintre initiativele pe care le sustinem, Fortech se implica in mai multe sectoare ale comunitatii, cu preponderenta cel social.” (Calin Vaduva, CEO Fortech)

Campania 1.12 Wheels for Life a reusit sa mobilizeze donatori din tara si din strainatate pentru a achizitiona o ambulanta noua SMURD, dotata cu aparatura de ultima ora. Din cele 10 ambulante functionale care deservesc aria Clujului, toate au mai mult de 6 ani vechime, in conditiile in care durata de viata a unei ambulante este de 5 ani.
1.12 Wheels for Life este una dintre cele mai ambitioase campanii Beard Brothers, insa, din fericire, beneficiem de suport din partea comunitatii si a mediului privat. Ne bucura foarte tare ca Fortech, a decis, sa se alature cauzei noastre, iar pe aceasta cale dorim sa le multumim, pentru ca numai impreuna reusim. Abia asteptam sa livram ambulanta!” (Cornel Hoza, Presedinte Beard Brothers)

Alaturarea Fortech la campania de fundraising demarata de Beard Brothers la inceputul acestui an este una din actiunile de CSR ale firmei. Fortech sprijina si initiative comunitare din domeniul educatiei, industriilor creative si sectorul social.

Alte contributii in comunitate

In 2018 Fortech a sustinut pentru al patrulea an consecutiv programul Descopera-ti pasiunea in IT, un program educational de referinta pentru companie. In urma implicarii de anul acesta, peste 130 de liceeni din Cluj, Bihor, Sibiu si Mures au intrat in contact cu mediul IT, intelegand ce inseamna meseria de programator. Tinerii au dezvoltat aplicatii de software sub indrumarea mentorilor din Fortech, dar si din alte firme de IT partenere.

Aditional, Fortech a continuat parteneriatele cu facultatile de profil din cadrul UBB Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica Cluj. In toamna acestui an a doua serie de studenti din anii terminali vor fi indrumati de mentorii si trainerii din Fortech sa gandeasca si sa implementeze aplicatii software. Cursul este integrat in curricula universitara si este considerat materie de examen. Initiativa este una din putinele in care mediul universitar colaboreaza cu mediul de business in mod integrat pentru a pregati absolventii sa faca fata cerintelor de pe piata muncii.

Fortech a sprijinit anul acesta si Olimpiada Internationala de Matematica, una dintre cele mai prestigioase si longevive competitii dedicate liceenilor pasionati de stiinte exacte. Peste 600 de elevi din 114 tari s-au intrecut la Cluj-Napoca pentru titlul olimpic.
In centrele operationale din Iasi si Oradea, compania a intarit relatiile cu mediul universitar si cu organizatiile studentesti prin derularea de programe de internship si pre-employment. Dupa finalizarea celor 4-12 saptamani de training, tinerilor li s-a oferit posibilitatea de angajare.
In ceea ce priveste industriile creative, Fortech sustine dezvoltarea aplicatiei mobile pentru unul dintre cele mai neconventionale festivaluri de muzica din tara: Electric Castle.

Lista proiectelor pe care Fortech le sprijina este una mai ampla. Compania spriina o serie de cauze sociale, precum si alte initiative din domeniul educatiei, sanatatii si industriilor creative. Pentru 2019 Fortech isi doreste sa continue parteneriatele dezvoltate pana acum si sa-si consolideze actiunile de responsabilitate sociala.

Despre Fortech

Fortech este o companie romaneasca de servicii software, cu sediul in Cluj-Napoca. Cu un numar de peste 700 de angajati si colaboratori distribuiti in trei centre operationale: Cluj, Iasi si Oradea, Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiune.

Fortech ofera o gama completa de servicii software la comanda, acoperind intregul ciclu de viata al aplicatiilor software. Modelul de afaceri al companiei este de a dezvolta parteneriate nearshore dedicate, construind echipe pentru nevoile pe termen lung ale clientilor. Peste 165 de clienti au ales Fortech ca partenerul lor de dezvoltare software, printre care T-Systems, Swisscom, Symantec, Pfizer si Renault.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri