Fondul de investitii Mid Europa Partners a semnat acordul de vanzare a companiei Walmark catre STADA Arzneimittel AG. Tranzactia este de asteptat sa fie incheiata in primul trimestru al anului 2020.

Cu un portofoliu de 1.500 de produse (vitamite si suplimente alimentare) si prezenta in noua tari din Uniunea Europeana, Walmark este una dintre cele mai importante companii farmaceutice din Europa Centrala si de Est.

„Achizitia de catre STADA valideaza transformarea Walmark dintr-o afacere condusa de catre familie intr-o platforma internationala. Lucrand in parteneriat cu noua echipa de management, ne-am atins viziunea initiala pentru companie si am creat un atu strategic valoros prin dezvoltarea si implementarea unei abordari profunde in privinta excelentei operationale si a inovatiei axate pe produs. Dorim sa le multumim conducerii Walmark si angajatilor pentru dedicarea si contributia lor din ultimii cativa ani. Investitiile Mid Europa in Walmark si in alte companii lider pe piata, precum Profi, Regina Maria si Urgent Cargus, marcheaza o lista de parteneriate importante cu echipe de management si antreprenori performanti din regiunea noastra", a declarat Matthew Strassberg, Co-Managing Partner al Mid Europa.

„Aceasta tranzactie recunoaste valoarea marcilor unice ale Walmark, precum si a organizatiei interne puternice, care atrage unele dintre cele mai bune talente manageriale de pe pietele noastre. Suntem incantati sa fim alaturi de STADA, intrucat impartasim un scop comun de a ne ajuta clientii sa traiasca vieti mai sanatoase si suntem incantati de noile oportunitati pentru angajatii nostri ca parte a unei companii mai mari. Suntem recunoscatori pentru sprijinul acordat de Mid Europa si pentru angajamentul ferm fata de strategia pe termen lung a companiei pe toata perioada investitiei", a spus Miro Slezak, CEO Walmark.

Mid Europa Partners este unul dintre principalele fonduri de private equity orientat catre investitii in Europa Centrala si de Est. Cu birouri in Londra, Budapesta, Varsovia, Istanbul si Bucuresti, Mid Europa Partners a strans si gestionat fonduri in valoare de aproximativ 5,2 miliarde euro.

Mid Europa are o abordare pan-regionala, preia companii lider de piata, in principal in industrii cu o crestere orientata spre piata locala, iar de la fondarea sa in anul 1999 a finalizat 41 de investitii in 18 tari din regiune.

Sursa foto: Shutterstock / Volodymyr Maksymchuk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri