Taco Bell, lantul de restaurante de inspiratie mexicana, are in plan sa deschida noi locatii in Bucuresti si alte orase din tara, de preferat cu peste 200.000 de locuitori, care ar urma sa asigure, in medie, un flux zilnic de 1.500 de clienti.

Anul acesta, Taco Bell va deschide noi restaurante in Bucuresti si in alte orase din tara, dupa ce in 2019 a deschis 10 locatii, dintre care patru in Bucuresti si cate una in Cluj-Napoca, Timisoara, Sibiu, Ploiesti, Brasov si Constanta.

„Brandul Taco Bell este pe piata din Romania de mai bine de doi ani, iar pana acum, am inregistrat rezultate bune care ne incurajeaza sa mergem mai departe si sa extindem business-ul la nivel national”, a spus Costica Misaca, manager general al Taco Bell.

Planurile de expansiune ale lantului de restaurante Taco Bell iau in considerare orasele care au peste 200.000 de locuitori. „Suntem foarte aproape de fanii din mediul online, cu care interactionam zi de zi, iar daca observam o cerere foarte mare pentru o anume regiune sau un oras, suntem deschisi sa luam in considerare si dorintele fanilor”, a adaugat Misaca.

In ceea ce priveste publicul lantului de restaurante, Taco Bell vizeaza, in principal, generatia Z, persoanele cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani. In primele doua-trei luni de la deschiderea unei locatii, traficul unui restaurant este, in medie, de 1.500 de clienti pe zi.

Romania inca nu este o piata de fast-food matura - suntem la jumatate fata de Polonia, de exemplu - astfel incat este destul loc pentru crestere”, spune reprezentantul Taco Bell.

Lansat in octombrie 2017, Taco Bell a incheiat anul financiar 2018 cu o cifra de afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro. Pentru 2019, calculele sunt inca in curs de desfasurare, primele cifre fiind disponibile la mijlocul lunii februarie. Compania se asteapta sa depaseasa cifra de afaceri din 2018.

Printre cele mai vizitate locatii Taco Bell se numara restaurantul din Baneasa Shopping City, care reprezinta nu doar un punct de intalnire, cat si un punct de tranzit pentru cei care calatoresc spre sau dinspre Bucuresti, si restaurantul din AFI Cotroceni, deschis in decembrie 2018.

Sphera Franchise Group este un grup din domeniul food service din Romania si detine companiile care opereaza in sistem de franciza brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery si Taco Bell.

In prezent, sunt peste 360 de restaurante Taco Bell in 27 de tari din afara Statelor Unite, iar obiectivul de extindere internationala vizeaza 1.000 de locatii pana in 2022. Compania si francizele sale opereaza peste 7.000 de restaurante care genereaza vanzari de peste 9 miliarde de dolari. Obiectivul brand-ului este acela de a deveni o companie cu vanzari globale de 15 miliarde de dolari si cu 9.000 de restaurante la nivel mondial, pana in 2022.

Sursa foto: Taco Bell

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri