Lăptăria cu Caimac ar putea începe la toamnă investiția în sistemul de recuperare și refolosire a ambalajelor. Compania vrea să amplaseze automate pentru colectare în parcările supermarketurilor și în cartiere, urmând să ofere bonuri în valoare de 32 și 35 bani pe sticlă, care să fie folosite în magazinele partenere, scrie retail.ro.

Investiția în sistemul de recuperare și refolosire a ambalajelor ar putea începe în această toamnă, printr-o emisiune de obligațiuni în valoare de 3 milioane de euro. Această emisiune de obligațiuni era programată pentru luna mai a acestui an, dar criza COVID-19 a amânat toate planurile și compania care se ocupă de listare obligațiunilor la Bursă a recomandat amânarea.

Principala destinație pentru amplasarea automatelor va fi parcarea unor supermarketuri. Lăptăria cu Caimac vrea ca unele dintre automate să fie aproape de consumatori, în cartiere, amplasate pe domeniul public, urmând să plătească toate taxele aferente.

Întrebat ce valoare vor avea bonurile emise de automate, Adrian Cocan, general manager la Lăptăria cu Caimac, estimează o sumă între 32 și 35 de bani pe sticlă.

„Ca să calculăm valoarea precisă, trebuie să definitivăm investiția. Rareori planul de acasă se potrivește cu cel din targ. Estimăm între 32 și 35 bani pe sticlă”, explică Cocan.

Lăptăria cu Caimac, producătorul de lactate românești, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro și o echipă de 53 de angajați. Pentru 2020, fabrica estimează vânzări de 11 milioane de euro, urmând să ajungă la 90 de angajați până la finalul anului și să investească într-un sistem de recuperare și refolosire a ambalajelor.

Lăptăria cu Caimac are propria fermă de producția a lactatelor. Fabrica de procesare de ultimă generație, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi, iar tehnicile de procesare moderne permit pasteurizarea laptelui la o temperatură mai joasă decât media obișnuită, pentru a păstra gustul laptelui de la vacă și o parte cât mai mare din substanțele nutritive.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri