Romsilva a realizat in primul trimestru din 2007 un profit de 37,6 milioane de lei de aproape trei ori valoarea estimata de 14,3 milioane lei, principalele surse de venit fiind exploatarea masei lemnoase, exportul si silvoturismul.

Potrivit datelor furnizate de Romsilva, in primul trimestru al anului, compania a realizat o cifra de afaceri de 256, 2 milioane de lei, mai mult cu 16 % decat prognozase si un profit de 37,6 milioane de lei. "in primul trimestru din 2007, am realizat o cifra de afaceri de 256,2 miloane de lei, mai mult fata de cele 220, 4 miloane de lei estimate", a declarat, citat de NewsIn, directorul general al Romsilva, Dan Ioan Aldea.

Potrivit reprezentantului regiei, din valorificarea produselor padurii la export, Romsilva a realizat 4,3 milioane de euro. De la inceputul anului pana in prezent, Romsilva a investit opt miloane de lei, din care 3,5 milioane de lei din alocatii bugetare, iar diferenta a fost asigurata din fonduri extrabugetare si din fonduri proprii.

"Principalul obiectiv prevazut in planul de investitii tine de reabilitarea drumurilor forestiere. Initial am programat mai multi bani pentru investitii in acest an, dar am primit cu 45 de milioane de lei mai putin fata de cat am cerut, bani pe care speram sa-i recuperam la rectificare", a spus Aldea.

Romsilva functioneaza sub coordonarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si administreaza circa patru milioane de hectare de padure proprietate a statului. Regia dispune de un buget de un miliard de lei, in 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mecanismul pretului la licitatii pentru masa lemnoasa, revizuit