Zentiva Romania a inregistrat in primul trimestru al anului 2007, cea mai mare crestere a vanzarilor de pe pietele grupului ceh, aflate in dezvoltare, cu 27,2 %, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la o valoare de 657,1 milioane coroane cehesti, adica 23,23 milioane euro.
Pe primul trimestru al acestui an, din totalul cresterii, fosta fabrica Sicomed a avut o contributie de 57,7%, potrivit NewsIn. Romania este cea de-a doua piata ca importanta pentru compania Zentiva si realizeaza 19,8% la vanzarile totale ale grupului ceh, potrivit raportului trimestrial al companiei. Principalele produse promovate de Zentiva in primele trei luni ale anului 2007 au fist Simvacard, Azitrox si Rispen, medicamente care au reprezentat 70,4% din totalul vanzarilor din Romania.

Dintre marcile locale, cele mai profitabile au fost Algocalmin, Antinevralgic P si Dicarbocalm. Tot in primele trei luni ale anului, Zentiva a lansat trei noi medicamente cardiovasculare: Zenra, Lindaxa si Amyx.

Compania ceha a achizitionat, in septembrie 2005, societatea de investitii Venoma Holdings Limited, proprietara unui pachet de 51% din actiunile Sicomed, dupa care si-a majorat participatia la circa 75%. Potrivit celui mai recent raport al firmei de cercetare Cegedim, Zentiva Romania a incheiat anul 2006 pe locul sapte in topul companiilor farmaceutice din Romania, cu vanzari de 284 milioane lei si o cota de piata de 5,2%.

Vanzarile companiei cehe Zentiva pe plan international au totalizat 119,3 milioane de euro (3,37 miliarde coroane cehesti), adica o crestere cu 6,3% mai mare decat in primele trei luni ale anului trecut.

Potrivit presedintelui grupului ceh, Jiří Michal, cresterea vanzarilor Zentiva in primul trimestru al anuluii 2007 a fost generata de rezultatele bune inregistrate pe pietele din Romania, Polonia, Rusia si Ucraina, potrivit NewsIn.

"In aceste state, am continuat sa crestem peste nivelul pietelor locale, evolutie bazata pe combinatia dintre lansarea de noi produse si investitii in activitatile de vanzari si marketing", a declarat, Jiří Michal.

Potrivit raportului trimestrial al companiei, Zentiva Romania a avut cea mai mare crestere inregistrata pe pietele grupului ceh, aflate in dezvoltare, de 27,2 % si a ajuns la 657,1 milioane coroane cehesti in primul trimestru al anului 2007, adica 23,23 milioane de euro.

Grupul Zentiva contracteaza un credit in valoare de 550 milioane de euro de la un grup de banci conduse de Citigroup pentru a finanta achizitia din Turcia si a refinata imprumuturi mai vechi.

Zentiva a achizitionat, in luna martie, al treilea producator de medicamente de pe piata turca, Eczacibasi Generics Pharmaceuticals, pentru o suma de 460 milioane euro. Achizitia se va finaliza, potrivit companiei, in al treilea trimestru al acestui an, iar imprumutul este asteptat sa fie aprobat in intervalul iulie - septembrie.

Vanzarile totale ale companiei cehe au totalizat in primele trei luni ale anului 2007, 3,37 miliarde coroane cehesti, echivalentul a 119,3 milioane euro, cu 6,3% mai mult decat in acelasi interval al anului 2006.

Grupul Zentiva contracteaza un credit de 550 milioane euro pentru achizitii in Turcia
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri