Eaton, companie specializată în gestionarea inteligentă a energiei care deține 3 entități juridice în România, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de lei în țara noastră.

Eaton a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri cumulată pe cele trei ramuri importante de business din România - Eaton Electric, Cooper Industries și Eaton Electro Producție – de 2.202.414.831 de lei (peste 440 de milioane de euro). Rezultatul este sinonim cu o creștere de 18% față de 2021.

Compania a înregistrat creșteri ale cifrei de afaceri pe toate segmentele și a încheiat anul 2022 cu un total de 2.830 de angajați în România.

Eaton Electric este entitatea care se ocupă de comercializarea echipamentelor Eaton pe piața din România, fiind implicată în mai multe proiecte importante pe parcursul anului trecut. Cifra de afaceri realizată anul trecut, 156.132.949 de lei, este cu 12% mai mare față de cea realizată în 2021. Eaton Electric avea la finalul anului trecut 63 de angajați.

Compania furnizează echipamente Eaton de ultimă generație pentru segmentele Commercial & Industrial, Residential, Datacenter & IT și industria construcțiilor de mașini-unelte. Printre proiectele semnificative în care Eaton Electric a fost partener se numără dezvoltarea de centre de date, cu soluții complete și integrate pentru clienți, modernizarea sistemelor de irigații sau echiparea instituțiilor publice importante cu sisteme de protecție moderne.

Cooper Industries este una dintre cele 3 unități de producție pe care Eaton le deține în România, iar anul trecut a realizat o cifră de afaceri de 444,688,141 de lei, în creștere cu 22% față de anul precedent, având un total de 391 de angajați.

Eaton Electro Producție operează cele două unități de producție din Bușag și Sârbi, raportând pentru 2022 o cifră de afaceri de 1.601.593.741, în creștere cu 18%, și un număr de 2.376 de angajați.

În ceea ce privește investițiile, Eaton a investit 32 de milioane de lei în cele două unități de producție din Maramureș. Bugetul pe anul 2023 prevede investiții de aproximativ 22 de milioane de lei în cele două unități, cu obiectivul de a continua acest proces pe termen mediu și lung.

De asemenea, au fost realizate investiții în valoare de aproape 21 de milioane de lei în unitatea de producție din Arad, care va mai beneficia de alte 16 milioane de lei în acest an, pentru continuarea proceselor de digitalizare și automatizare.

Sursa foto: Eaton

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri