Divizia Agricultură a Grupului Carmistin a inaugurat, la Băbeni, Vâlcea, o bază de silozuri cu o capacitate totală de 50.000 tone și o capacitate de preluare și transport de 200 tone/h, aceasta fiind integrată în fabrica de nutrețuri combinate a companiei.

Astfel, Grupul Carmistin recepționează în medie 2.000 tone cereale zilnic, capacitatea fabricii ajungând la 45 tone furaje/h și 20.000 tone/lună.

"Prin finalizarea proiectului, ne-am atins obiectivul de a pune în funcțiune sută la sută baza de la Băbeni, astfel încât astăzi, în plină campanie de achiziții cereale, aceasta să fie complet operațională", a declarat Marius Bărbulescu, directorul Diviziei de Agricultură a Carmistin.

Investiția realizată la Băbeni are o valoare totală de 10 milioane euro.

Grupul Carmistin a finalizat, de asemenea, tot în județul Vâlcea, în comuna Lădești, un alt proiect de investiții, pentru construirea a 8 celule de depozitare cereale, cu o capacitate de 500 tone fiecare.

Nu în ultimul rând, până la finalul lunii august, un partener local al Carmistin din cadrul proiectului "Fermier în țara mea" va pune în funcțiune fabrica de peleți lucernă și paie de la Drăgășani.

Cu o capacitate de 35.000 tone peleți/an, aceasta va acoperi întreg necesarul fermelor deținute de Grup.

În ceea ce privește irigațiile, până în toamnă, compania va pune în funcțiune un sistem inovator construit în comuna Făurești, Vâlcea, care va deservi o suprafață de 350 hectare teren.

Prin această investiție, Carmistin estimează că își va crește producția de cereale cu aproximativ 70 la sută.

Prin noile investiții realizate în Vâlcea, numărul angajaților Carmistin din acest județ va crește de la 1.148 (în 2022), la aproape 1.800 până la finalul lui 2023, cei mai mulți angajați ai companiei provenind din Vâlcea, urmat de Gorj, Prahova și Dâmbovița.

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 companii active în producţia de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor și producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultură BIO.

Sursa foto: Carmistin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri