Carrefour anunță finalizarea tranzacției cu Grupul Louis Delhaize și preluarea tuturor activităților brandului Cora din România. În plus față de cele 10 hipermarketuri și 9 magazine de proximitate, Carrefour devine și angajatorul celor peste 2000 de lucrători care au asigurat activitatea Cora în România.

În perioada următoare, hipermarketurile și magazinele de proximitate nou achiziționate vor intra într-un proces treptat de rebranding, care urmează să fie finalizat la sfârșitul anului 2024. Hipermarketurile vor rămâne deschise, pe cât posibil, pe parcursul procesului, iar magazinele de proximitate vor fi închise o perioadă scurtă de timp, pentru a fi rapid adaptate la formatul Carrefour Express.

Hipermarketurile Cora vor începe procesul de transformare la finalul anului 2023, atunci când se va lansa și campania Cora devine Carrefour, menită să vină în ajutorul consumatorilor și să îi familiarizeze cu noile beneficii.

Experiența actuală a clienților Cora va evolua treptat către universul Carrefour. Aceștia vor face cunoștință cu produsele și furnizorii deja consacrați, cu produsele locale, expertiza comercială și standardele de calitate Carrefour, dar se vor bucura în continuare și de vechile practici eficiente păstrate de noua echipă de angajați. Strategia va fi implementată treptat, asigurând o integrare cât mai bună ale ambelor universuri comerciale, astfel încât actualii și viitorii clienți să beneficieze cât mai curând posibil de campaniile promoționale Carrefour și de selecția de produse a retailerului. Aceeași abordare va fi aplicată și în relaționarea cu furnizorii și alți parteneri, pentru ca aceștia să adere cât mai curând posibil la toate procedurile și standardele Carrefour.

Tranzacția anunțată în luna aprilie a acestui an a fost aprobată de către Consiliul Concurenței la finalul lunii octombrie 2023.

„Ne pregătim să încheiem anul 2023 cu o achiziție importantă pentru compania noastră și să intrăm în noul an cu un plan foarte bine pus la punct de integrare a tuturor magazinelor Cora. Echipa noastră se va mări cu peste 2000 de noi colegi, iar în perioada următoare ne vom concentra pe integrarea noilor membri în universul nostru. Primul nostru obiectiv comun va fi să le asigurăm clienților noștri cea mai bună experiență Carrefour pe durata întregului proces de integrare. Cele două echipe vor colabora pentru a le oferi tuturor consumatorilor cea mai bună experiență în magazinele noastre pe tot parcursul procesului de transformare a acestora. Le mulțumesc partenerilor, furnizorilor și clienților noștri pentru încrederea pe care ne-o oferă în fiecare zi și pentru sprijinul oferit în următorul an”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Tranzacția presupune creșterea portofoliului Carrefour la peste 430 de magazine în țară la momentul semnării, contribuind la consolidarea de business a companiei în România și ca angajator de top în sectorul de retail.

Lista de magazine care vor fi integrate în rețeaua Carrefour:

Magazine Cora

Adresă

Cora Urban Avangarde

Avangarde City, str. Tineretului, nr. 17, bl. 1, intrarea 1, subsol. Jud. Ilfov

Cora Urban Mihalache

București, Sector 1, Bd. Ion Mihalache nr 40, bl. 33B, parter

Cora Urban Mosilor

București, Sector 1, Calea Mosilor nr 284, bl. 22A

Cora Urban Cantemir

București, Sector 4, Str. Lânăriei, nr. 90, parter

Cora Urban Stefan cel Mare

București, Sector 2, Bd. Ștefan cel Mare, nr. 56-58, parter

Cora Urban Ghencea

București, Sector 3, Bd. Bd. Ghencea, nr 34, parter

Cora Urban Liviu Rebreanu

București, Sector 3, Bd. Liviu Rebreanu, nr. 13A, bl. N20, parter

Cora Urban Giurgiului

București, Sector 4, Șos. Giurgiului nr. 127, bl. 2B, parter

Cora Urban Rahova

București, Sector 5, Calea Rahovei, nr 358I. 10B

Pantelimon

București, Sector 2, Str. Vergului, nr 20

Lujerului

București, Sector 6, Bd. Iuliu Maniu nr 19

Cluj Napoca

Cluj-Napoca, Bd. 1 Decembrie 1918 Blvd, nr 142, jud. Cluj

Sun Plaza

București, Sector 4, Calea Văcărești nr 391

Constanta City Park

Constanta, Str. Alexandru Lăpușneanu, nr 116C, jud. Constanța

Drobeta

Drobeta Turnu Severin, Str. Constructorului, nr 1, jud. Mehedinți

Bacău

Bacău, Str. Milcov, nr. 2-4, jud. Bacău

Alexandriei

București, Sector 5, Șos. Alexandriei nr. 152

Constanța Brătianu

Constanta, Str. Cumpenei nr.2, jud. Constanța

Ploiești

Ploiești, Str. Calomfirescu, nr. 2, jud. Prahova

Sursa foto: Shutterstock / Ritu Manoj Jethani

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri