Compania Premier Energy a achiziționat CEZ Vânzare, deținută de Macquarie Asset Management și cu un portofoliu de 1,4 milioane de clienți.

Potrivit unui comunicat al Premier Energy, tranzacţia intră în vigoare după finalizarea tuturor procedurilor legale şi comerciale necesare, iar CEZ Vânzare va fi rebranduit cu numele noului proprietar.

"Achiziţia CEZ Vânzare este un pas extrem de important în strategia noastră de dezvoltare locală şi regională, în linie cu planul anunţat de a deveni o platformă energetică regională. Suntem implicaţi pe termen lung în distribuţia şi furnizarea de gaze naturale în România, precum şi în producţia şi furnizarea de energie electrică din surse regenerabile. Avem un business care se extinde atât organic, cât şi prin achiziţii şi fuziuni, iar obiectivul nostru este integrarea pe verticală. Aşadar, preluarea CEZ Vânzare creează sinergii în grupul nostru şi ne completează portofoliul", a declarat Jose Garza, CEO al Premier Energy.

Potrivit comunicatului citat, strategia CEZ Vânzare va rămâne concentrată pe furnizarea de energie electrică şi gaze naturale iar tranzacţia şi schimbarea de proprietate nu vor avea niciun impact asupra prevederilor contractuale dintre companie şi clienţii săi, angajaţi, furnizori sau parteneri.

De asemenea, echipa şi detaliile de contact ale CEZ Vânzare rămân neschimbate în perioada următoare.

Înfiinţată în 2007, Premier Energy operează ca distribuitor şi furnizor pe piaţa gazelor naturale din România, fiind al treilea mare jucător de profil, după Engie şi E.ON. Compania este deţinută de holdingul din energie Premier Energy PLC înregistrat în Cipru, controlat indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, prin intermediul fondului de investiţii Emma Capital. Totodată, Premier Energy PLC este cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie electrică în Republica Moldova, cu o cotă de piaţă de circa 70%. La finalul anului trecut, Premier Energy a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al companiei Alive Capital, cel mai mare jucător independent din piaţa energiei regenerabile. Prin aceste achiziţii, grupul îşi pregăteşte tranziţia către energie regenerabilă, ţinta setată pentru România şi în regiune fiind de 300-500 MW în următorii cinci ani.

CEZ Vânzare este principalul furnizor de electricitate în sud-vestul României, precum şi furnizor de gaze. În 2022, Hidroelectrica plănuia cumpărarea companiei, dar Fondul Proprietatea a avertizat împotriva unei astfel de extinderi.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri