Piața asigurărilor este unul dintre cele mai dinamice și complexe domenii. Asociațiile care o guvernează joacă un rol important la consolidarea și dezvoltarea acesteia. Tot mai multe persoane conștientizează nevoia și importanța protejării bunurilor, dar și a vieții lor împotriva evenimentelor neprevăzute. În acest sens, cererea de produse a crescut semnificativ. Totodată, schimbările constante în mediul economic, politic și social, au generat noi provocări pentru companiile de asigurări, determinându-le să își adapteze serviciile oferite.

În România, doi giganți cunoscuți la nivel național și internațional, Destine Broker și Brokerslink au format un parteneriat solid pentru a răspunde cerințelor și nevoilor tuturor. Având în vedere aceste aspecte, José Manuel Dias da Fonseca, președinte și CEO Brokerslink ne împărtășește mai multe informații despre obiectele sale, planurile de viitor și parteneriatul cu Destine Broker.

Ideea din spatele Brokerslink - o rețea menită să servească clienți internaționali

Industria asigurărilor este caracterizată de o gamă largă de servicii destinate să ofere protecție financiară împotriva riscurilor. Asociația Brokerslink reprezintă o inițiativă ambițioasă, cu o viziune clară și bine definită. Aceea de a crea o rețea globală, dedicată clienților internaționali. Ne-ar plăcea să aflăm mai multe despre motivul înființării Brokerslink. Ce ne puteți spune despre acest aspect?

José Manuel Dias da Fonseca: Brokerslink a fost inițiat de un grup restrâns de brokeri cu scopul de a crea un model alternativ de distribuție în industria asigurărilor. Pe lângă crearea unei rețele menite să servească clienți internaționali, am avut ambiția de a ne dezvolta și ajuta reciproc pentru atingerea acestor obiective. Am urmărit crearea unei organizații bazate pe relații umane, fără un centru geografic sau de comandă.

Care sunt principalele obiective și cum contribuie acestea la dezvoltarea și îmbunătățirea industriei?

José Manuel Dias da Fonseca: Obiectivul nostru principal este să ne ajutăm membrii să facă afaceri împreună, să aibă acces la resurse, specializări, cunoștințe, acces la piețe, servicii, produse și soluții. Încercăm să oferim membrilor noștri o vizibilitate puternică atât pe plan internațional, cât și pe plan intern. Avem o echipă total dedicată pentru a sprijini inițiativele Brokerslink și pe deplin disponibilă pentru a-i ajuta să navigheze în ecosistemul nostru.

Care sunt planurile și direcțiile de dezvoltare ale asociației în viitor?

José Manuel Dias da Fonseca: Suntem prezenți în 133 de țări și ne propunem să ne extindem și să ne îmbunătățim rețeaua. În plus, dezvoltăm practici specializate în gestionarea riscurilor și în alte domenii pentru a ne ajuta membrii cu soluții în aceste domenii. De asemenea, vom continua să dezvoltăm platforma noastră SPACE B pentru a permite brokerilor și managerilor de risc să gestioneze clienții și programele lor internaționale.

Parteneriatul cu Destine Broker - multiple beneficii pentru piața de asigurări din țară

Unul dintre parteneriatele asociației Brokerslink este cu Destine Broker din România. De ce ați ales România ca partener? Cum credeți că acest parteneriat va aduce valoare pieței asigurărilor din țara noastră?

José Manuel Dias da Fonseca: Am ales România ca partener pentru că este o piață cu creștere rapidă și pentru că Destine Broker este un broker foarte puternic, cu echipe remarcabile și ambițioase. Suntem încrezători că acest parteneriat va aduce valoare pieței asigurărilor din România, oferindu-le clienților noștri soluții și servicii de înaltă calitate.

Am ales Bucureștiul după conversații cu echipa Destine Broker, care a arătat întotdeauna o mare motivație de a găzdui Brokerslink pentru întâlnirea regională europeană. Pe lângă faptul că este o piață europeană foarte importantă, Bucureștiul este și o capitală frumoasă, ceea ce creează o atracție pentru toți participanții.

Suntem foarte recunoscători echipei Destine, care a făcut o treabă excelentă, susținând cu multă energie, angajament și grijă acest eveniment complex.

Tendințe și viitorul pieței asigurărilor în Europa

Tendințele și viitorul pieței asigurărilor în România, dar și în toată Europa, sunt influențate de o serie de factori. Care sunt tendințele actuale și cum vedeți evoluția pieței asigurărilor în Europa? Cum se integrează evenimentul organizat la București și parteneriatul cu Destine Broker în aceste tendințe?
José Manuel Dias da Fonseca: Piețele forte, problemele de capacitate, riscurile, soluțiile noi, relațiile cu asiguratorii sunt mereu în centrul discuțiilor noastre. Și cred că așa va fi și în București.

În perioada 21-22.03.2024, România găzduiește Brokerslink Europe Meeting 2024. Destine Broker va fi gazda principală a evenimentului, în care se vor acoperi o serie de aspecte importante, cu discuții fructuoase despre soluții personalizate de beneficii, programe și cadre multinaționale, precum și discuții despre problemele ce au în vedere reclamațiile și cum pot fi gestionate și depășite.

Citeste si:

    Sursa foto: Destine Broker/Brokerslink

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Companii »


    Setari Cookie-uri