Ligia Deca și Klaus Iohannis participă la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Școala Gimnazială nr. 162 din Giulești, în timp ce Nicolae Ciucă ține un discurs în cadrul unei școli din Blaj.

„Peste 5.600 de școli vor beneficia de un mediu educațional modern. Noua legislație revalorizează cariera didactică. Încurajăm titularizarea în zonele defavorizate(...) toate acest modificări au fost făcute pentru că avem nevoie de cadre didactice cu vocație. Domnule director, vreau să vă felicit pentru eforturile pe care le-ați făcut.

E un exemplu că educația poate transforma destine(...) Trebuie să depășim paradigma perimată a absolvenților pe bandă rulantă care obțin toți niște diplome fără ca acestea să îi ajute cu adevărat în lumea reală. Legile nu sunt suficiente, este nevoie și de participarea dumneavoastră”, a declarat Iohannis în discursul său dedicat deschiderea noului an școlar.

El a adus în discuție și consumul de droguri în rândul tinerilor, catalogându-l drept un „fenomen alarmant”. El a precizat că acest fenomen este o provocare la adresa siguranței individuale și naționale și că va fi discutat în următoarea ședință CSAT.

"Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale", a spus şeful statului, la deschiderea anului şcolar de la Şcoala gimnazială nr. 162 din Capitală.

„Mă bucur să pot sărbători acest moment atât de important aici. Prin eforturile făcute aici, această școală e un exemplu. Copiii de aici se bucură de o bază modernă, cu săli de clasă moderne (...) Importanța pe care conducerea școlii o acordă programelor remediale și programelor educative reprezintă rețeta succesului (...) Avem peste un miliard de euro din PNRR care sunt în curs de contractare, iar primele rezultate vor fi vizibile în câteva luni. Însă trebuie să ne propunem mai mult și să asigurăm mai mult”, a declarat Ligia Deca, Ministrul Educației.

La Blaj, Ciucă a vorbit despre importanța parteneriatului dintre autorități, sistemul de educație și investitorii din zonă. Tot la importanța mediului privat a făcut referire și premierul Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită în cadrul unei unități de învățământ din Sectorul 3.

„Romania are nevoie de sistemul privat, fără companii importante și fără tineri care știu să aibă o meserie foarte clară nu se va dezvolta România. Cred că asta e datoria noastră să ne implicăm și să le creem o alternativă copiilor și părinților. Din punctul meu de vedere aceasta este calea de urmat”, precizează Marcel Ciolacu.

-știre în curs de actualizare-

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri