Afacerile Electrolux Romania au crescut cu circa 11% in primul semestru

Producatorul de electrocasnice Electrolux Romania a raportat in primul semestru din 2007 o cifra de afaceri de 73,6 milioane euro, in crestere cu circa 11% fata de perioada similara a anului trecut

"Rezultatele financiare anuntate de Electrolux Romania sunt in concordanta cu obiectivele stabilite la nivelul grupului pentru anul in curs. Suntem foarte multumiti de investitiile realizate pana in prezent si suntem increzatori ca rezultatele din ultima jumatate a anului vor reafirma dezvoltarea sustinuta a companiei.”, a declarat directorul de marketing si comunicare al companiei, Carmen Georgescu.

Valoarea totala a investitiilor realizate de la achizitia fabricii din Satu Mare de catre Grupul Electrolux si pana in prezent depaseste 27 milioane euro. in primul semestru al anului compania a investit aproximativ 900.000 euro pentru introducerea si dezvoltarea unor tehnologii noi, dezvoltarea de bunuri competitive, reorganizarea sistemului de management si imbunatatirea conditiilor de lucru. Fabrica Electrolux din Satu Mare vizeaza exclusiv productia de aragaze, realizand o mare parte din productia de aragaze Zanussi din Europa.

Compania este prezenta in Romania din 1995. La sfarsitul anului 1997, Electrolux a devenit actionar majoritar al societatii Samus din Satu Mare cand a achizitionat 97% din pachetul de actiuni. Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 498 de milioane lei (141 milioane euro), in scadere cu 7% fata de anul precedent. Principalii concurenti ai Electrolux in Romania sunt Indesit Company, Arctic, Whirlpool si Bosch Siemens.

Grupul Electrolux este al doilea producator de electrocasnice din lume, avand mai mult de 40 milioane produse vandute in 150 de tari anual. Electrolux este producator de aspiratoare, masini de spalat, congelatoare si frigidere, iar printre brandurile sale se numara AEG, Zanussi, Eureka si Frigidaire.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri