Unitatea de productie din Cluj a celei mai mari companii de produse farmaceutice generice din Romania, Terapia Ranbaxy, a fost de curand inspectata de catre Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) care a reconfirmat, pentru inca trei ani, alinierea sistemelor de calitate ale companiei cu standardele GMP.

„Certificarea a fost obtinuta pentru ambele fluxuri, atat pentru cel de produse sterile cat si pentru cel de produse orale”, a declarat Dragos Damian, CEO Terapia Ranbaxy.

Noua recunoastere a conformitatii sistemelor de calitate a liniilor de productie Terapia Ranbaxy din Cluj vine dupa ce, la inceputul acestui an, ANM a recertificat conform standardelor GMP cele doua linii de productie detinute de companie la fabrica din Bucuresti.

De asemenea, Terapia Ranbaxy a anuntat la inceputul anului primirea undei verzi din partea ANM pentru eliberarea, respectiv testarea de serii pentru produse farmaceutice fabricate in afara Uniunii Europene. In acelasi timp, operatiunile de productie ale companiei sunt recunoscute ca fiind in conformitate cu normele si reglementarile Uniunii Europene.

„De fapt, ne aflam in fata re-editarii unui succes ce a devenit traditie. Compania noastra a fost printre primele companii romanesti care a implementat sistemele de calitate in industria farmaceutica. A fost prima companie din Romania certificata privind buna practica de fabricatie (GMP) in 1999, cu mult inainte ca certificarea sa fie obligatorie in Romania (2004)”, a declarat Cornelia Pop, director asigurarea calitatii in cadrul companiei, referitor la recenta certificare.

In prezent, Terapia Ranbaxy are toate fluxurile de fabricatie certificate, unele fiind la a 4-a recertificare.

In iunie, anul trecut, Ranbaxy Laboratories Ltd. a anuntat finalizarea procesului de achizitie de catre Ranbaxy Netherlands BV a 96,7% din compania romaneasca de produse generice Terapia SA. Operatiunile combinate ale Terapia Ranbaxy au pus bazele celei mai mari companii de produse generice din Romania. Compania, ce opereaza sub denumirea comerciala de Terapia Ranbaxy, si-a planificat pentru anul acesta lansarea a 40 de produse noi.

Pentru prima jumatate a anului 2007, nivelul vanzarilor inregistrate de catre Terapia Ranbaxy a fost de 66 milioane dolari, marcand astfel o crestere de 30% fata de perioada similara a anului trecut si intarindu-si pozitia pe o piata in crestere.

Infiintata in 1921, Terapia are un nume de marca puternic si a inregistrat constant cresteri si profitabilitate. Compania este foarte bine plasata pentru a beneficia de cresterea pe care Romania o va avea in urmatorii ani, deoarece cheltuielile alocate ingrijirii medicale se vor ridica la nivelul tarilor Europei Centrale.

Ranbaxy Laboratories Limited este o companie internationala de produse farmaceutice integrata, bazata pe cercetare, cu sediul central in India. Compania isi deserveste clientii din peste 125 de tari si are un portofoliu extins de filiale, sucursale si aliante, operatiuni locale in 49 de tari si operatiuni de productie in 11 tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si