Firma germana Geiger, care si-a inceput activitatea in Romania in anul 1993, a deschis o noua fabrica de pietris la Petelea in Judetul Mures.

Constructia si montajul au fost incheiate dupa doua luni de eforturi intensive depuse de o firma germana specializata in domeniu. Dupa o perioada de proba de doua saptamani, productia se desfasoara in momentul de fata deja in doua schimburi.

Produsele exploatate de noua fabrica, unde in prezent sunt angajati opt salariati, vor fi livrate atat santierelor cat si statiilor de betoane sau asfalt din zona Targu Mures. Firma Geiger mai detine aici o statie de betoane si asfalt, ale carei produse sunt oferite spre vanzare intreprinderilor externe sau persoanelor fizice.

Inaugurarea oficiala a fabricii a avut loc pe data de 31 august. In ceea ce priveste activitatile firmei in Romania, orasul Targu Mures reprezinta una dintre cele mai interesante regiuni din tara, dupa cum mentioneaza Georg Geiger in discursul sau, datorita faptului ca resursele naturale de nisip, pietris si piatra sunt prezente in cantitati considerabile, un motiv pentru care orice investitie este una nu doar bine chibzuita ci si importanta.
„In viitor, la Petelea vor fi produse anual aprox. 200.000 tone de pietris, nisip si criblura. Capacitatea de productie maxima pe ora se ridica la 130 tone”, a mai declarat Geiger.

Noua fabrica de pietris nu se distinge numai prin capacitatea ei de productie, ci mai ales prin „locatia“ ei. Zona de exploatare se afla pe partea dreapta a Muresului, insa fabrica de pietris a fost construita pe stanga. Din aceasta cauza, o banda rulanta de 160 m lungime trebuie sa traverseze Muresul pentru a transporta materia prima catre statia de prelucrare.

Datorita celor trei centre de productie – fabrica de pietris, statia de betoane si cea de asfalt –fabrica este acum bine pregatita pentru a putea contribui la dezvoltarea infrastructurii in regiune.

Georg Geiger a mai declarat: „In total am investit aprox. 3 milioane Euro in acest amplasament. Aceasta cifra dovedeste ca interesul pe care firma noastra il manifesta fata de Romania este unul de lunga durata.“

Geiger Group Romania dispune de patru centre situate in Bucuresti, Sibiu, Targu Mures si Bistrita. Cei peste 350 de salariati sunt calificati in dezvoltarea domeniilor cum ar fi exploatarea de roci si pamanturi, constructii si tehnica de protejare a mediului inconjurator. Geiger Group Romania mai detine statii de asfalt in Sibiu, Bistrita si Targu Mures.

In calitate de administrator, Georg Geiger a declarat ca programul sau de specializare include si constructiile predate la cheie. „Un proiect urmator va fi cladirea administrativa a societatii Romgaz.”

Geiger Group Romania a atins in anul 2006 o cifra de afaceri de 32 milioane de Euro, din care 8,5 milioane Euro au fost inregistrate ca urmare a lucrarilor de infrastructura numai pe teritoriul si in jurul orasului Sibiu.

Societatea familiei Geiger a fost infiintata in anul 1923 in localitatea germana Oberstdorf de catre Wilhelm Geiger si in prezent este condusa de a treia generatie.

Compania din Germania are ca obiecte de activitate domeniile de exploatare de roci si pamanturi, constructii si tehnica protejarii mediului inconjurator, dar grupul german Geiger se ocupa si de constructii la cheie, constructii civile si industriale, management de proiecte, tehnici de canalizare, constructii subterane si de drumuri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Farmec începe producția a două noi produse igienizante pentru mâini
Setari Cookie-uri