Adunarea Generala a Actionarilor de la Antibiotice SA a decis, ieri, sa-l numeasca in functia de director general al societatii pe Coca Cascaval, fost director executiv de marketing, in timp ce fostul director general Ioan Nani va ocupa functia de director adjunct.

Liderul de sindicat de la Antibiotice SA, Vasile Stanga, a declarat ca fostului director general i s-ar fi reprosat o lipsa de comunicare.

"Asocierea cu sindicatul in problema privatizarii si faptul ca nu a iesit in mod public sa spuna cat de 'grozava' este metoda aleasa de AVAS de a privatiza societatea au dus la aceasta schimbare. Noi asteptam organigrama sa vedem ce atributii va avea domnul Nani in noua functie si apoi ne vom intruni si vom decide daca vom reactiona in vreun fel", a afirmat liderul de sindicat de la Antibiotice SA, Vasile Stanga, citat de NewsIn.

La inceputul lunii martie, la putin timp dupa ce Curtea de Apel Iasi a suspendat hotararea de Guvern prin care s-a scos la privatizare Antibiotice, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, l-a acuzat pe Ioan Nani de interese pentru ca fabrica sa nu fie vanduta. Atanasiu a afirmat ca fratele lui Nani ar detine o firma care ar vinde medicamente de la Antibiotice pe piata din Romania. Din acest motiv, in opinia lui Atanasiu, Nani ar fi vrut ca Antibiotice sa fie privatizata pe Bursa.

Ioan Nani s-a aflat la conducerea Antibiotice SA timp de zece ani, din anul 1998, anterior fiind director financiar al aceleiasi societati. De profesie economist, Ioan Nani a lucrat timp de patru ani si in sectorul controlului financiar, in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Iasi si Curtea de Conturi din Iasi.

AVAS intentiona sa vanda pe 18 martie, prin licitatie deschisa, o detinere de 53% la Antibiotice Iasi, principalul sau activ, pretul de strigare fiind de circa 136 milioane euro. In urma cu doua luni, insa, Guvernul a hotarat sa suspende vanzarea dupa ce sindicatul muncitorilor de la Antibiotice Iasi a castigat anularea legislatiei care prevedea o metoda de privatizare a firmei prin oferte deschise.

AVAS planificase anterior sa vanda firma unui investitor strategic printr-un proces care includea oferte si negocieri cu ofertantii selectati pentru etapa finala a licitatiei. AVAS aratase insa ca o astfel de metoda ar putea duce la acordarea unui posibil ajutor de stat companiei care trece de examinarile indelungate ale Comisiei Europene (CE).

Mai multi membri ai parlamentului au criticat aceasta privatizare la momentul respectiv si au spus ca vor cere anularea constractului de privatizare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Valoarea medicamentelor din farmacii a crescut cu 18,1% in 9 luni