"Rezultatele financiare anuntate de Electrolux Romania pentru anul 2007 sunt conforme cu obiectivele si strategia grupului. Suntem foarte multumiti de investitiile realizate pana in prezent si suntem incredintati ca rezultatele obtinute in acest an vor intari dezvoltarea companiei pe plan local", a declarat directorul de marketing si comunicare al Electrolux Romania, Carmen Georgescu.

Compania este prezenta in Romania din 1995 si are in componenta o divizie de vanzari si marketing in Bucuresti, precum si fabrica de aragazuri la Satu Mare, din care detine 99,52% din actiuni.

Fabrica Electrolux din Satu Mare are 1.749 de angajati si vizeaza exclusiv productia de aragazuri, la aceasta fabrica fiind realizata majoritatea productiei de aragazuri Zanussi din Europa. Piata de desfacere este foarte variata, iar productia se face atat pentru piata romaneasca cat si pentru piete straine ca Rusia si tarile balcanice, tarile baltice, Israel, Finlanda, Rusia, Suedia si Norvegia.

Citeste si:

Valoarea investitiilor realizate anul trecut se ridica la 1,43 milioane euro, valoarea totala a investitiilor in fabrica, de la achizitia acesteia de catre Grupul Electrolux si pana in prezent, depasind astfel 32 milioane euro. Investitiile realizate de grupul suedez in fabrica din Satu Mare au vizat: introducerea si dezvoltarea de noi tehnologii, dezvoltarea de bunuri competitive, imbunatatirea conditiilor de lucru, imbunatatirea si siguranta mediului inconjurator, reorganizarea sistemului de management.

Grupul Electrolux este unul dintre cei mai mari producatori din lume de aparatura electrocasnica si de uz profesional, cu vanzari de peste 40 de milioane de produse anual, catre clienti din 150 de tari. Electrolux produce frigidere, masini de spalat vase, masini de spalat rufe, aspiratoare si aragazuri ce sunt vandute sub marci ca Electrolux, AEG-Electrolux, Zanussi, Eureka si Frigidaire. In anul 2007, vanzarile Grupului au fost de 105 miliarde coroane suedeze, iar numarul total de angajati este de 57.000 de persoane.