Trei companii aeriene, doua din Spania si una din Marea Britanie, s-au aratat interesate sa deschida noi zboruri din Timisoara, potrivit reprezentantilor aeroportului.

Companiile CLICKAIR (Spania), Easy Jet (Marea Britanie) dar si British Airways (Marea Britanie) au avut intalniri cu conducerea Aeroportului, potrivit reprezentantilor Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara (AIT) . Discutiile s-au purtat in cadrul celei de-a treia editii a conferintei regionale “Routes Europa”, fiind prezenti peste 500 de operatori aerieni si reprezentanti ai mai multor aeroporturi.

“Daca Easy Jet si British Airways vor sa opereze pe relatia Timisoara - Londra, compania spaniola a propus un zbor intre Timisoara si Barcelona. British Airways a solicitat special intalnirea cu reprezentantii AIT fiind interesata de deschiderea de noi curse aeriene in zona est europeana, Romania si in mod particular, Timisoara oferind un potential deosebit de afaceri care dupa aderarea la Uniunea Europeana, prezinta un tot mai mare interes si atractie. Reprezentantii AIT au mai avut discutii si cu companiile Wizz Air (Ungaria), Lot Polish Airlines (Polonia) si Aegean Airlines (Grecia), operatori interesati sa afle posibilitatile si conditiile de operare pe aeroportul din Timisoara”, potrivit AIT.

Reprezentantii LOT au confirmat faptul ca dupa Bucuresti se doreste introducerea de noi destinatii in Romania, vizat in primul rand fiind Aeroportul din Timisoara. “Compania low cost Wizz Air doreste operarea pe aeroportul Timisoara, care se situeaza in top intre primele cinci destinatii dorite de catre compania aeriana. Intentia este de formare a unei mici baze de operare (2-3 aeronave) si deschiderea in acelasi timp a mai multor rute”, au adaugat reprezentantii aeroportului din Timisoara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Aeroportul Timisoara cumpara echipament pentru controlul de securitate