Trei companii străine au fost amendate de un Tribunal din Rusia cu suma totală de 15 milioane de ruble (163.200 dolari), pentru că în mod repetat nu au respectat legislaţia cu privire la stocarea datelor, au anunţat joi agenţiile ruse de presă, transmite Reuters, conform Agerpres.

Compania americană de logistică United Parcel Service a fost amendată cu trei milioane de ruble, în timp ce platforma Airbnb şi serviciul de streaming Spotify Technology au primit fiecare o amendă de şase milioane de ruble (65.300 dolari).

Cele trei companii nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia. Moscova este în conflict cu firmele străine în privinţa conţinutului, cenzurii, datelor şi a reprezentării locale, o dispută care s-a intensificat după invadarea Ucrainei. Alte companii, cum ar fi Google şi Apple, au primit amenzi masive în Rusia în ultimii ani.

După ce Rusia a invadat Ucraina, Meta a fost găsită vinovată de "activitate extremistă" în Rusia, compania dezminţind acuzaţiile, iar platformele sale Facebook şi Instagram au fost interzise.

Sursa foto: Sandor Szmutko / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri