Guvernul de la Moscova a confirmat că va interzice, timp de şase luni, exporturile de benzină, începând de la 1 martie, pentru a "stabiliza" preţurile la pompă pe piaţa internă, înainte de alegerile prezidenţiale de luna viitoare, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

"Începând cu 1 martie, Guvernul introduce o interdicţie temporară cu privire la exporturile de benzină. Decizia vizează menţinerea unei situaţii stabile pe piaţa carburanţilor în perioada de creştere crescută asociată cu lucrările agricole de primăvară, sezonul sărbătorilor şi reparaţiilor programate la rafinării", a informat Guvernul de la Moscova pe canalul său oficial de pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Anterior, Rusia a interzis exporturile de benzină în perioada septembrie-noiembrie 2023, pentru a atenua deficitul de combustibil şi creşterea preţurilor pe plan intern. Doar patru state ex-sovietice - Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kîrgîzstan - au fost exceptate.

De data aceasta, interdicţia nu va fi extinsă la ţările din Uniunea Economică Euroasiatică, Mongolia, Uzbekistan şi două regiuni care şi-au proclamat independenţa faţă de Georgia şi sunt sprijinite de Rusia: Abhazia şi Osetia de Sud.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri