"Exista si propuneri de disponibilizare, dar maximum 2.000 de oameni, nu ca vor fi disponibilizati, ci vor fi preluati de firmele care lucreaza cu Posta, pentru eficientizarea activitatii. Deocamdata anul acesta nu vad decizii majore prin care sa afectam salariatii din Posta Romana”, a spus Borbely, citat de NewsIn.

Ministrul a precizat ca acum in Posta Romana exista aproape 36.000 de angajati.

“Exista un program de restructurare. Aceasta inseamna ca a fost semnat un contract cu compania Roland Berger, o companie de consultanta straina, care ne-a prezentat care ar fi, in urmatorii doi ani, cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii facem pentru a pregati aceasta companie, pentru a elimina acele mici probleme care exista in astfel de companii si pentru a o aduce la un anumit standard care sa corespunde cerintelor actuale”, a spus ministrul.

Citeste si:

Karoly Borbely a anuntat, vineri, ca au fost aprobate 3 milioane de lei pentru restaurare si investitii in cladirea Postei Mures. “Licitatia se va derula in cateva saptamani si va dura aproximativ un an si jumatate - doi. Va fi o cladire moderna”, a spus Borbely.

Ministrul Comunicatiilor a mai spus ca, anul acesta, la nivelul Postei Romane sunt in curs de finalizare investitii majore. “Sunt in curs de schimbare tot ce inseamna sistem IT si calculatoare, hardware si software. In perioada urmatoare, intr-o luna si jumatate, in Romania peste 5.000 de calculatoare vor fi schimbate cu tot cu reteaua din spate. Se schimba si parcul auto, sunt in curs licitatiile, cred ca in maximum doua luni vom avea contractul cu noile companii care vor castiga licitatia. Este vorba de 20 milioane de euro, deci aproape tot parcul auto se va schimba. ªi. nu in ultimul rand, la nivelul fiecarui judet exista sume, bugete de investitii, pentru a moderniza si repara ghisee si sediile centrale”, a mai spus ministrul.