Sinus Holding va construi parcuri de turbine eoliene de 700 MW in Moldova

Sinus Holding va construi parcuri de turbine eoliene, in cinci amplasamente din Moldova, cu o putere totala instalata de 700 MW, ce urmeaza sa fie puse in functiune in 2009, a declarat Marta Popa, partener al casei de avocatura Voicu si Filipescu, ce reprezinta compania.

“Sinus Holding intentioneaza sa construiasca capacitati energetice, parcuri eoliene cu o capacitate totala instalata de 700 MW, in cinci amplasamente din Moldova. Suntem inca la inceput, s-a obtinut o parte din autorizatii si anul viitor urmeaza ca proiectul sa fie finalizat si ca turbinele eoliene sa fie puse in functiune cel mai probabil in 2009”, a declarat Marta Popa in cadrul conferintei "Romania – Eficienta Energetica" organizata de Finmedia.

Banii necesari investitiei pot fi finantari de la banci de investitii, investitori strategici sau investitii specifice sectorului energetic, a precizat Marta Popa, citata de NewsIn.

Sinus Holding SRL este o societate romaneasca cu actionariat mixt unguresc-australian. Actionarul unguresc este firma Hungarowind, ce detine un parc de turbine eoliene in Ungaria, cu o capacitate totala de circa 300 MW.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri