Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata de catre RTC Holding prin dobandirea controlului unic asupra companiei Curiero SA, respectiv asupra celor doua societati controlate de aceasta Curiero Express SRL si Curiero Spedition SRL.

"Analiza concentrarii economice efectuata de catre Consiliul Concurentei a ilustrat faptul ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante, care sa conduca la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe pietele pe care acestea isi desfasoara activitatea. Astfel (...) nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Curiero SA este prezenta pe piata serviciilor postale si pe piata de transport marfa.Curiero a inregistrat o cifra de afaceri de 15 milioane de euro in 2007, cu 85 % mai mare fata de anul precedent. Compania detine peste 70 de puncte de lucru in tara, pe langa cel din Bucuresti, prin care asigura acoperirea nationala pentru servicii de curierat rapid, curierat expres local, curierat postal si cargo.

Curiero detine controlul unic direct asupra societatii Curiero Express SRL, avand ca obiect principal de activitate alte activitati de curier (altele decat cele de posta nationala) si asupra societatii Curiero Spedition SRL, care desfasoara activitati in domeniul transporturilor rutiere de marfuri.

Grupul RTC Holding BV este prezent pe aceste piete prin intermediul TCE Logistica SRL care a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 11 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent, iar profitul operational s-a ridicat la 750 de mii de euro. Compania a transportat in 2007 peste 2,2 miloane de colete si 220.000 de paleti. Acestea au reprezentat 120.000 de tone de marfa, in crestere cu 20% fata de 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus | Smithfield România donează 200.000 lei
Setari Cookie-uri