Reprezentanții conducerii Terapia, unul din liderii pieței de produse farmaceutice, au semnat astăzi, 2 august a.c. contractele de achiziționare a două companii farmaceutice, Pharmaplant și Promedic, ambele cu sediul în București. Prin această acțiune, producătorul din Cluj își consolidează poziția pe piața românească și planifică o creștere cu 15% a actualei cote de piață.
Pharmaplant și Promedic reprezintă două companii românești cu capital privat, având o cifră de afaceri cumulată de 6,2 milioane USD și un număr de aproximativ 100 de angajați. Terapia nu încorporează numai un personal foarte bine calificat, ci și facilități noi de producție și un portofoliu complementar celui existent. Acest lucru se traduce într-o serie de noi produse farmaceutice (siropuri, soluții, picături oftalmice, nazale și otice) și extinderea portofoliului pe ariile terapeutice de interes (sistemul nervos central, cardiovascular, diabet). Pentru următorii 2-3 ani, se estimează că cele două firme achiziționate vor crește cu 15 milioane USD cifra de afaceri anuală a companiei Terapia.

„Terapia urmărește să-și consolideze poziția pe piața românească și pe piețele-cheie de export. Suntem convinși că achiziția acestor două companii va aduce o creștere vizibilă a veniturilor și un portofoliu mai larg, ce va fi promovat în mod eficient prin programe complexe de marketing. Achiziționarea celor două companii se înscrie în strategia companiei spre o puternică creștere organică, iar prin completarea portofoliului cu produsele celor două companii estimăm o creștere de aproximativ 7 milioane USD pentru anul 2005, în plus față de ceea ce era prognozat” a declarat Stephen R. Stead, Director General al Terapia.

Procesul de integrare a celor două companii se va finaliza pe parcursul următoarelor luni, avându-se în vedere inclusiv sectoarele comercial, IT, comunicare, HR și financiar. Pentru început, cele două unități de producție din București vor fi conduse ca departamente separate, iar activitatea de producție din Cluj va continua să se deruleze ca și până acum.