Reprezentan■ii conducerii Terapia, unul din liderii pie■ei de produse farmaceutice, au semnat astŃzi, 2 august a.c. contractele de achizi■ionare a douŃ companii farmaceutice, Pharmaplant ║i Promedic, ambele cu sediul ţn Bucure║ti. Prin aceastŃ ac■iune, producŃtorul din Cluj ţ║i consolideazŃ pozi■ia pe pia■a romÔneascŃ ║i planificŃ o cre║tere cu 15% a actualei cote de pia■Ń.
Pharmaplant ║i Promedic reprezintŃ douŃ companii romÔne║ti cu capital privat, avÔnd o cifrŃ de afaceri cumulatŃ de 6,2 milioane USD ║i un numŃr de aproximativ 100 de angaja■i. Terapia nu ţncorporeazŃ numai un personal foarte bine calificat, ci ║i facilitŃ■i noi de produc■ie ║i un portofoliu complementar celui existent. Acest lucru se traduce ţntr-o serie de noi produse farmaceutice (siropuri, solu■ii, picŃturi oftalmice, nazale ║i otice) ║i extinderea portofoliului pe ariile terapeutice de interes (sistemul nervos central, cardiovascular, diabet). Pentru urmŃtorii 2-3 ani, se estimeazŃ cŃ cele douŃ firme achizi■ionate vor cre║te cu 15 milioane USD cifra de afaceri anualŃ a companiei Terapia.

äTerapia urmŃre║te sŃ-║i consolideze pozi■ia pe pia■a romÔneascŃ ║i pe pie■ele-cheie de export. Suntem convin║i cŃ achizi■ia acestor douŃ companii va aduce o cre║tere vizibilŃ a veniturilor ║i un portofoliu mai larg, ce va fi promovat ţn mod eficient prin programe complexe de marketing. Achizi■ionarea celor douŃ companii se ţnscrie ţn strategia companiei spre o puternicŃ cre║tere organicŃ, iar prin completarea portofoliului cu produsele celor douŃ companii estimŃm o cre║tere de aproximativ 7 milioane USD pentru anul 2005, ţn plus fa■Ń de ceea ce era prognozatö a declarat Stephen R. Stead, Director General al Terapia.

Procesul de integrare a celor douŃ companii se va finaliza pe parcursul urmŃtoarelor luni, avÔndu-se ţn vedere inclusiv sectoarele comercial, IT, comunicare, HR ║i financiar. Pentru ţnceput, cele douŃ unitŃ■i de produc■ie din Bucure║ti vor fi conduse ca departamente separate, iar activitatea de produc■ie din Cluj va continua sŃ se deruleze ca ║i pÔnŃ acum.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri