"Nu agream Compania Energetica Nationala. Sunt probleme mult mai urgente. Vom lucra zilele acestea la textul unei ordonante de urgenta, pentru a o desfiinta. Se astepta un raspuns din partea Consiliului Concurentei, care nu a mai venit", a explicat Tudor Serban, citat de NewsIn.

Acesta a mai spus ca societatile din componenta CEN vor reveni la vechea forma. OUG 128 din 8 octombrie 2008, privind infiintarea Companiei Energetice Nationale a ajuns la Curtea Constitutionala, dupa ce Hidrosind a atacat-o in instanta, iar judecatorii au hotarat trimiterea ei la CCR.

Tudor Serban a fost director tehnic al Electrica si este membru al PDL. Acesta a fost numit recent secretar de stat in ministerul Economiei.

Infiintarea Companiei Energetice (CE) a fost aprobata, prin Ordonanta de Urgenta, in 8 octombrie 2008, la initiativa AVAS. Din Compania Energetica urma faca parte Electrica, Hidroelectrica, Complexele Energetice Rovinari si Turceni, regrupand aproape 50% din capacitatile de productie de energie electrica. Electrica ar fi urmat sa preia actiunile acestor companii.