Peste 100 de angajati disponibilizati de la Cuprom Baia Mare au organizat un protest in fata societatii, solicitand acordarea de plati compensatorii.

Vicepresedintele Sindicatului din cadrul societatii Cuprom Baia Mare, Ioan Coza, a declarat, marti, ca managerii societatii refuza sa dea fostilor angajati platile compensatorii prevazute prin contractul colectiv de munca. Protestatarii au aratat ca nu vor accepta sa semneze notificarea referitoare la concediere pana cand nu vor avea garantia ca vor primi salariile compensatorii ce li se cuvin, anunta NewsIn.

"Oamenii nu vor accepta disponibilizarea, daca nu primesc platile compensatorii la care s-a angajat conducerea cand a semnat contractul colectiv de munca. Oamenii au inteles ca au fost inselati si nu vom semna nici o notificare. Ni se spune ca nu sunt bani, noi nu credem asa ceva. Oamenii disponibilizati ar trebui sa primeasca salarii compensatorii in valoare de aproximativ 20.000 de lei”, a spus Ioan Coza.

Fostii angajati ameninta ca nu vor renunta la protestele lor si ca vor merge mai departe cu actiunile pana cand isi vor obtine drepturile.

La inceputul lunii ianuarie, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures fusese informata despre disponibilizarea de la Cuprom a circa 192 de muncitori din cei 240. Societatea Cuprom, considerata candva ca fiind cea mai mare unitate din metalurgia neferoasa, a intrat la sfarsitul anului 2008 in insolvabilitate de plata, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis procedura de faliment la solicitarea SC Expert Consultancy Inc SRL, ceea ce face imposibila acordarea de salarii compensatorii.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si