- În acest an, compania Quadrant Amroq Beverages investeste o suma totala de peste 14,5 milioane de dolari pe piata bauturilor racoritoare din Romania, suma preconizata initial fiind de 5,9 milioane de dolari. Aceasta decizie a actionarilor vine ca urmare a cresterii vanzarilor înregistrate de marcile companiei pe parcursul anului 2005 si continua rata înalta a investitiilor facute de QAB de la intrarea sa pe piata. Investitia din acest an va duce la crearea a 150 de noi locuri de munca în cadrul QAB.
Noi investitii în capacitatea de productie

Din acest buget, suma de 8,7 milioane de dolari a fost alocata pentru achizitionarea unei noi linii de producere a bauturilor carbonatate din gama Pepsi si pentru extinderea capacitatii de productie a bauturilor necarbonatate din gama Prigat fara conservanti, prin tehnologia Hot Fill.

Bauturile necarbonatate sunt produse atat la fabrica QAB din Bucuresti, cat si la fabrica din Covasna. Astfel, la fabrica din Covasna se vor îmbutelia, pe langa apa minerala, si bauturile carbonatate din gama Pepsi, precum si bauturile necarbonatate din gama Prigat fara conservanti. .

Datorita acestor noi investitii, capacitatea de productie a bauturilor carbonatate din gama Pepsi se va dubla, iar cea a bauturilor necarbonatate din gama Prigat fara conservanti va creste cu 47%.

„Eforturile companiei noastre de a majora în 2005 investitiile în noi linii de productie raspund tendintelor de crestere a pietei bauturilor racoritoare din Romania. Cererea manifestata de catre consumatori pentru marcile din portofoliul nostru ne obliga sa le satisfacem toate asteptarile”, declara Florin Radulescu, Director General al companiei QAB.

Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB) este unul dintre cei mai mari investitori americani din Romania, îmbuteliatorul autorizat si distribuitorul Pepsi, Prigat, Lipton Ice Tea si Roua Muntilor pentru Romania si Republica Moldova.


QAB a intrat pe piata bauturilor racoritoare din Romania în 1991, prin îmbutelierea si distributia produselor din portofoliul PepsiCo. În 1992, compania a inaugurat prima linie de îmbuteliere PET din tara, pentru sticla de Pepsi de 1,5 l, iar în anul 1993, QAB a lansat prima bautura necarbonatata produsa în Romania: Prigat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Natalia Stroe a preluat vanzarile Coca-Cola HBC in Bulgaria