Consiliul Concurentei a efectuat o serie de inspectii inopinate la sediile LaborMed si Ozone, in urma declansarii unei investigatii privind posibila punere in practica a operatiunii de concentrare economica inainte de obtinerea aprobarii autoritatii de supraveghere a concurentei pe piata romaneasca.
„Este pentru prima oara cand se foloseste acest instrument, numit inspectie inopinata in cazul unei operatiuni de concentrare economica. Insa nerespectarea obligatiei de a nu implementa o concentare economica inainte de autorizarea acesteia de catre Consiliul Concurentei reprezinta o incalcare grava a regulilor privind controlul fuziunilor si achizitiilor. De aceea, Consiliul Concurentei va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a se asigura ca agentii economici respecta aceste reguli” a declarat domnul Bogdan Chiritoiu (foto), presedintele Consiliului Concurentei.

SC Ozone Laboratories Pharma SA si Perpetuem Limited, societati apartinand grupului Advent, au notificat Consiliului Concurentei operatiunea de concentrare economica prin care au dobandit controlul asupra unor active aparþinand Ozone Laboratories SRL si unor afiliati ai acesteia.

Conform dispozitiilor Legii Concurentei (nr. 21/1996) este interzisa punerea in practica a unei operatiuni de concentrare economica pana la emiterea unei decizii de catre Consiliul Concurentei. Pana la obtinerea deciziei din partea autoritatii de concurenta, agentii economici implicati pot lua numai acele masuri care nu sunt ireversibile si care nu modifica definitiv structura pietei.

In Romania, grupul Advent mai controleaza producatorul de medicamente Labormed Pharma SA si distribuitorul acestuia Labormed Pharma Trading SRL, producatorul de vopsele Dufa Deutek SA si producatorul de caramizi Ceramica SA.

Vara aceasta, LaborMed a preluat portofoliul de 400 de produse al Ozone Laboratories, printr-o tranzactie evaluata la 25 de milioane de euro.

Cititi povestea tranzactiei, intr-un interviu acordat Wall-Street de Stephen Stead, CEO-ul LaborMed, precum si un interviu in exclusivitate cu Dan Schiopu, cel care se ocupa de lichidarea afacerilor Ozone in Romania dupa tranzactia cu Advent International.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri