Astfel, in judetul Constanta 21 de localitati sunt nealimentate cu energie electrica si 2 partial. 11 linii de medie tensiune sunt avariate total si 6 partial, iar 77 de posturi de transformare sunt inactive.

In ceea ce priveste judetul Tulcea, situatia este urmatoarea: 22 de localitati nealimentate cu energie electrica, 8 linii de medie tensiune avariate total si 3 partial, 73 de posturi de transformare inactive, scrie NewsIn.

In judetul Calarasi sunt 30 de localitati fara energie electrica, iar 16 linii de medie tensiune sunt avariate total si 15 partial. 249 de posturi de transformare sunt inactive.

De asemenea, in judetul Ialomita 2 linii de medie tensiune sunt avariate total si 2 partial. Hagieni este singura localitate ramasa fara tensiune, iar 20 de posturi de transformare sunt inactive.

Compania precizeaza ca 40 de echipe de interventie ale Enel Distributie Dobrogea actioneaza in toate aceste judete, pana la reluarea alimentarii cu energie electrica a localitatilor. Timpul estimat de reluare a alimentarii cu energie electrica pentru majoritatea localitatilor afectate este pana la ora 20.00.

La ora 12.00, in conditii de ninsoare viscolita si temperaturi negative, accesul in multe zone era ingreunat datorita drumurilor blocate. De asemenea, multe cabluri au fost rupte din cauza depunerii de chiciura