In 2008, contributia Rompetrol la bugetul de stat s-a majorat cu 9% fata de anul anterior, cand au fost virate 1,2 miliarde de dolari.

De asemenea, grupul si-a propus pentru anul acesta sa exporte opt milioane tone de petrol si produse petroliere . “In primele noua luni ale anului, volumul total al exporturilor realizate de Rompetrol a atins un nivel similar celui din 2008, activitatea de trading fiind a doua ca importanta in structura Grupului, dupa cea de rafinare si retail. Grupul si-a propus pentru acest an mentinerea unui volum de aproximativ opt milioane de tone de petrol si produse petroliere comercializate, vanzarea acestora realizandu-se atat prin filialele Rompetrol din strainatate, cat si prin activitati de trading cu parteneri externi”, spune Alibek Zhilbayev.

In 2008, exporturile realizate de grupul Rompetrol s-au ridicat la peste 1,6 miliarde dolari, in crestere cu 48% fata de nivelul atins in 2007.
Principalele destinatii de export ale Grupului Rompetrol au vizat atat pietele regionale (Turcia, Georgia, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Grecia, Serbia, Germania, Italia, Austria, Polonia, Rusia, Macedonia, Slovenia, Ungaria), cat si zonele Asiei, Orientului Mijlociu si Africa.

Printre produsele exportate se numara combustibili (benzina, motorina, cocs, pacura, gaz petrolier lichefiat), polimeri (polipropilena, polietilena de joasa si inalta densitate), armaturi industriale din fonta si otel.

Grupul Rompetrol a fost desemnat de Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), exportatorul nr. 1 in anul 2008.

Ierarhia realizata de ANEIR numara 830 companii (dintr-un total de 24.645 firme exportatoare) care au realizat in anul 2008 exporturi de minim cinci milioane euro, Grupul Rompetrol fiind prezent prin trei companii membre - Rompetrol Rafinare (pozitia 3), Rompetrol Petrochemicals (pozitia 33) si Rompetrol Gas (pozitia 621). Alaturi de acestea se adauga si Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, care a inregistrat anul trecut un volum total al exporturilor de aproximativ 3,3 milioane dolari.