SC Uzina Termoelectrica (CET) Giurgiu va disponibiliza, in perioada urmatoare, circa 100 de angajati, din cauza restrangerii activitatii, a declarat directorul general al Uzinei, Sorin Cepraga.

Potrivit acestuia, salariatii disponibilizati lucrau intr-un sector care va fi desfiintat odata cu procesul de retehnologizare a CET Giurgiu.

"Da, este adevarat, vor fi disponibilizate circa 100 de persoane. Motivul este restrangerea activitatii, nu se mai functioneaza cu grupul energetic, ci cu cazanele”, a mentionat Sorin Cepraga, citat de NewsIn.

Intr-o sedinta a Consiliului Judetean din decembrie 2009, acesta anunta ca a fost demarat procesul de retehnologizare a CET Giurgiu, proiectul respectiv cuprinzand punerea in functiune a doua cazane de abur industrial, montarea unei turbine in contrapresiune, acestea doua insemnand „cogenerare de inalta eficienta”.

In plus, in cadrul aceluiasi proiect, la CET Giurgiu se va realiza si montarea a doua cazane de apa fierbinte de zece gigacalorii, valoarea tuturor investitiilor fiind de circa noua milioane de euro. Uzina are in prezent aproximativ 300 de angajati.

Pe de alta parte, privatizarea Uzinei Termoelectrica Giurgiu se afla in faza negocierii clauzelor cu firma care a castigat licitatia, a declarat seful Serviciului Juridic din cadrul Consiliului Judetean Giurgiu, Carmen Crisu.

"A avut loc licitatia cu strigare, acum suntem in faza de negociere a clauzelor cu firma castigatoare. Este vorba despre SC Global, investitorii fiind ucrainieni. Nu se vor negocia insa clauzele principale aprobate in strategia de privatizare a CET”, a spus Carmen Crisu.

In noiembrie 2008, au esuat negocierile pentru privatizarea CET intre autoritatile judetene, conducerea uzinei si reprezentantii concernului rus Mechel, de la care Consiliul Judetean are de recuperat o garantie de 1,5 milioane de euro, pentru care exista un proces pe rol la Geneva.

Consiliul Judetean Giurgiu este actionar unic al SC Uzina Termoelectrica Giurgiu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si